Ускраћивање виза спортистима из Српске Британци правдају гужвом

Душан Репија
Ускраћивање виза спортистима из Српске Британци правдају гужвом

БАЊАЛУКА - Предсједник Теквондо савеза Републике Српске Бранислав Његован разочаран је одлуком Амбасаде Велике Британије да не одобри визе репрезентативкама БиХ Катарини Крајишник из Источног Сарајева и Зорани Сандић из Зворника којима је на тај начин ускраћен наступ на Европском првенству које данас почиње у Манчестеру.

Посебно је симптоматично да су визе на вријеме добили такмичари из ФБиХ, па се Његован нада да је то само случајност, а не неки вид почетка тренирања строгоће на спортистима из Српске због става власти о рату у Украјини.

- Кашњење у процедури правдају ситуацијом у Украјини. Нису рекли да су визе одбијене, али ће на жалост оне бити одобрене прекасно – да ли је случајност или не не могу да процијеним, али се као спортиста надам да није свјесно - рекао је Његован за "Глас Српске".

Тренер ТКД Зворник Младен Ристић каже да је јутрос добио информацију да је његова такмичарка Зорана Сандић ушла у процедуру, али да је тешко очекивати да се сутра навече нађе у авиону за Британију како је планирано.

- Мислим да је то готово немогуће, пошто је њен пасош тренутно у Варшави, па тек треба да га пошаљу у Београд. Таква је процедура која отприлике траје два и по до три дана, јер је и репрезентативац БиХ Харис Хусић толико чекао да добије пасош када му је одобрена виза. Папире смо предали прије четири седмице што је сасвим довољно да се све ријеши на вријеме, али смо добили обавјештење да постоји могућност за кашњење јер је гужва огромна и да је могуће да се чека чак до шест седмица због ситуације у Украјини. Битно ми је да Зорана остане јака у глави и да не потоне психички, јер смо стварно много тренирали за ово првенство, као и за такмичења која долазе у Аустрији и Бугарској, те за Медитеранске игре – рекао је Ристић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана