Тренер Борца Ненад Лалатовић за “Глас Српске”: Осјећам се као гладијатор у арени

Дејан Кондић
Тренер Борца Ненад Лалатовић за “Глас Српске”: Осјећам се као гладијатор у арени

БАЊАЛУКА - Када је Бењамин Татар у трећем минуту судијске надокнаде против Игмана погодио за вођство Борца од 1:0, те када се два минута касније зачуо и посљедњи звиждук судије Милоша Гиговића, велики камен олакшања пао је са срца свима у редовима “црвено-плавих”, поготово тренеру Ненаду Лалатовићу.

Двије везане побједе поправиле су атмосферу у Платоновој улици. Признао је то и Лалатовић у разговору за “Глас Српске”.

- Много нам значи то што смо везали две победе у јако неизвесној лиги, јер сам рекао да свако сваког може да победи. Чим неко споји два тријумфа, одмах иде у врх табеле. Победа против Игмана пуно значи за самопоуздање мојих играча, мене лично, свих нас у клубу - констатовао је Лалатовић.

Борчев тренер је мамац за публику. Дуго је био на мети управе “црвено-плавих”, а када су им се путеви коначно спојили, то је довело до еуфорије. Зато се и сваки његов потез посебно мјери, свака изјава важе, неријетко и извуче из контекста.

- Изванредно сам примљен. Можда и “јаче” него што је требало. Обичан сам, нормалан тренер који ради свој посао, који је пожртвован, посвећен. Када сам дошао у Републику Српску, многи су помислили да ће моје екипе почети да лете, али то је немогуће, потребно је време да све легне како треба - нагласио је Лалатовић.

Харизматични стручњак веома темпераментно води утакмице. Видео-клип са компилацијом његових покрета поред аут-линије док води утакмице постао је виралан на друштвеним мрежама.

- То је заиста срамота. Тај ко је направио тај клип је обичан с...д! Имам троје деце, они то гледају, моји пријатељи такође... Послали су ми другари тај клип, нисам ни знао да постоји. Ти који праве те клипове, то нису људи, то су монструми. Снимају све, па онда измонтирају и праве од мене будалу. Да, када је шанса за гол, узбудим се, гледам хоће га дати, неће... Навијачи ми псују мајку, имам притисак медија, као да сам у арени, као гладијатор, сви су платили карту, гледају мене... Вичем, скачем, идем убрзаним ходом, јер пратим контру, махинално. Шта сам ја урадио што не раде други тренери? Да ударим свом помоћнику шамар као Симеоне, рекли би да сам будала, да угризем судију за нос као Клоп, они би рекли да сам луд. Нисам будала, они су будале, јер се баве мноме - у свом стилу је рекао Лалатовић.

Шеф стручног штаба Борца не да на себе, поготово на породицу, односно дјецу. На наше питање да прокоментарише изјаву тренера ТСЦ-а Жарка Лазетића у српским медијима, који је послије утакмице његовог клуба против Партизана рекао да се неће десити да дође у дресу “црно-бијелих” на утакмицу са дјецом и да игра да изгуби.

- Жаркову изјаву ми је скоро неко показао, стварно нисам знао да је то рекао. Он је брат Николе Лазетића, с којим сам поправио однос. Ценим га као тренера и никада га не бих споменуо, као ни његову децу. Он је рекао један од тренера, а ја бих му поручио, ако си толико храбар, кажи, Ненад Лалатовић је извео децу. Мораш да има м..а да то кажеш, а не да околишаш. Изиграваш великог Муриња по Србији. Можеш да причаш о мени, кад направиш неки велики резултат, као што сам ја направио, кад направиш име и презиме као што сам ја то урадио. Замерам му једну ствар, одличан је тренер, одличан момак, али моје синове је сад споменуо и никад више. И опет ћу то урадити, опет ћу извести своју децу на “Маракану” - поручио је Лалатовић.

Бањалучани су почели да побјеђују и донекле избрисали лош старт. Стигло је девет нових играча, а Лалатовић инсистира на још два. Прије старта сезоне “био је на вези” са Звезданом Терзићем, имао је идеју да доведе Ибрахима Мустафу. Међутим, није му се испунила жеља.

- Питао сам не само за Мустафу, већ и за Срђана Спиридоновића, те Владимира Лучића, који је отишао у Чукарички. “Брђани” су платили нешто за њега, имају и право откупа. Дејан Станковић ми је рекао да му Мустафа треба, а ја сам га хтео шест месеци на позајмицу. Очекивао сам да ће у Звезди имати мало разумевања за мене, да ће ми помоћи. С друге стране, њиховим играчима добро би дошло да играју у јакој лиги као што је у БиХ. Овде они не би побеђивали по 10:0, већ би морали “огулити д..е” - закључио је Лалатовић.

Деки заслужује све похвале

Лалатовић прати и игре свог матичног клуба Црвене звезде. Истиче да његов бивши саиграч Дејан Станковић ради одличан посао.

- Деки заслужује све похвале за свој рад. Има феноменалне играче, буквално има два тима. Његов други тим је бољи од целе лиге - истакао је тренер “црвено-плавих”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана