Шиповац у Зрињском, Крупи 50.000 марака

Синиша Котараш
Шиповац у Зрињском, Крупи 50.000 марака

МОСТАР - Један од најбољих играча и први стријелац Леотара у прошлој сезони Данило Шиповац постао је нови фудбалер Зрињског, са којим је потписао уговор на три године. Уз то, и његов матични клуб Крупа добиће прописано обештећење у износу од 50.000 КМ.

Млади Бањалучанин провео је прошлу сезону у Леотару као позајмљен играч Крупе и са 12 постигнутих погодака дао је пуни допринос да Требињци у својој повратничкој сезони освоје друго мјесто на крају Прве лиге Републике Српске, а онда, захваљујући одустајању екипе из кањона Врбаса, да буду промовисани у новог члана Премијер лиге БиХ. Изгледало је да ће Шиповац наставити сарадњу са Леотаром, али се појавила понуда из Мостара и он је одлучио да ипак промијени средину.

- Начуо сам и раније да ме скаути Зрињског прате, поготово у другом дијелу првенства Српске. Нисам на то обраћао превише пажње, мислио сам да је много важније да будем добар на терену и да Леотар остварује добре резултате него да размишљам о томе на чијем сам радару. Испоставило се сада да је то било веома озбиљно и, ево, стигао сам у Мостар - рекао је млади нападач у разговору за “Глас Српске”.

Иако још млад, Данило је свјестан изазова који је пред њим. Како сам каже, нема страха, већ само жељу да се докаже и оправда сва очекивања.

- За мене као младог играча ово је, без сумње, велики искорак у каријери. Не бојим се изазова, знам шта ме чека и шта се од мене очекује, и знам да морам дати све од себе да се прво докажем у новој средини, а онда и да напредујем. Вјерујем да хоћу јер сам дошао у, за наше прилике, веома озбиљан клуб, који сваке године има највише амбиције. Оне су исте и у новој сезони, иако ће Зрињски имати доста подмлађен састав. Не бојим се конкуренције, сигуран сам да ће ме екипа и навијачи прихватити, а ја ћу дати све од себе да им се одужим на терену - поручио је Шиповац.

На крају, млади нападач није пропустио да спомене матични клуб Крупу, али и Леотар, екипу која га је избацила у орбиту.

- Заиста ми је драго што ће Крупа добити обештећење и надам се да ће се ускоро вратити у највиши ранг фудбала БиХ. А што се тиче Леотара, желим му све најбоље и биће заувијек у мом срцу. То је средина гдје сам се доказао и показао да могу играти озбиљан и квалитетан фудбал. Прихватили су ме као да сам ту цијелог живота и вјерујем да ће се изборити за опстанак, а онда се вратити и у сам врх фудбала БиХ - додао је Шиповац.

Билбија срушио Хајдук

Најбољи фудбалер и капитен Зрињског Немања Билбија постигао је два поготка у побједи “племића” од 3:1 над Хајдуком у утакмици одиграној на сплитском “Пољуду”. Бањалучанин у дресу Мостараца погодио је у 18. и 23. минуту, Самјуел Едоук смањио је у 39, а коначан резултат поставио је Анес Машић у самом финишу меча.

Била је ово “генералка” за Мостарце, који ће у недјељу, у првом колу новог шампионата БиХ, гостовати код Широког Бријега.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана