Шараба: Модрића смо тукли чиме смо стигли

Синиша Котараш
Шараба: Модрића смо тукли чиме смо стигли

ТРЕБИЊЕ - Легендарни дефанзивац Леотара Здравко Шараба потврдио је да су тачни наводи у аутобиографији Луке Модрића, који се присјетио својих утакмица у Зрињском и гостовања у Требињу.

Најбољи фудбалер свијета за 2018. годину написао је да судије прије петнаестак година нису штитиле играче и присјетио се да су му у Требињу, послије једног старта дефанзивца Леотара, поломљени најдражи костобрани са ликом Роналда које му је купио отац.

Требињци су тада писали најљепше странице историје клуба, јер су у сезони 2002/03. освојили Премијер лигу и сљедеће имали врло јак састав, који је био у самом врху фудбала БиХ.

- Искрено, није он баш много погријешио. Добио је тада "добре батине" од цијеле наше одбране. Свакако, сјећам се те утакмице о којој се говори, био је то меча Купа који смо ми ријешили у своју корист са 1:0. Нешто прије играли смо у Мостару и знали смо ко нам долази. Модрић је био млад, али се већ тада видјело да ће на крају израсти у пакленог играча. Нисмо баш знали да ће догурати до Реала, али се видјело да је врхунски потенцијал - присјећа се Шараба за "Глас Српске".

У то вријеме, према његовим ријечима, судије су толерисале нешто грубљу и оштрију игру, што су Требињци максимално користили.

- Знајући какав је критеријум суђења, нисмо чекали да Модрић прими лопту и окрене се у дуел "један на један", већ смо одмах стартовали, и то максимално оштро.

На тој утакмици он је играо највише по мојој страни, тако да смо имали највише дуела. За сваки случај, имао сам увијек "осигурача" иза леђа, јер смо знали да га један играч не може сачувати. Уз мене, ту су били још и Гаврило Чорлија и Нинослав Миленковић, тако да се он на тој утакмици није наиграо, али је зато добио по ногама. Не могу баш да се сјетим ко му је пробушио тај костобран, можда сам то чак био и ја - искрен је Шараба.

Некада поуздани дефанзивац каже да је разлика између фудбала у његово вријеме и овог који се игра данас заиста велика.     

- То је веома очигледно, иако је прошло тек петнаестак година. Много тога је новог у фудбалу, има сада мали милион промјена, а по мом мишљењу, неке од њих су добре, а неке баш и нису. У моје вријеме суђење је било домаћинско, на свим теренима, али није било "отимања". Морали сте имати заиста квалитетан тим ако желите да донесете неке бодове са гостовања. Сада је другачије и играчи су, поготово нападачи, много заштићенији. Сама игра је чистија и коректнија, нема пуно прекида, као што је то било у моје вријеме - закључио је Шараба.
 

"Ја сам овог побиједио"

Шараба није више активан у фудбалу, али редовно прати утакмице свог Леотара, као и цјелокупну Модрићеву каријеру.

- Што се тиче Леотара, напокон смо у прилици да се вратимо у Прву лигу Републике Српске, што ме изузетно радује. А када је Модрић у питању, мислим да је заслужио све своје трофеје. Направио је заиста сјајну каријеру, круна је било Свјетско првенство прошле године и трофеј за најбољег играча, а ја се и данас знам похвалити у друштву како је то играч којег сам ја својевремено побиједио - нашалио се Шараба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана