Рукометаш Борца Марко Лукић опоравља се од друге тешке повреде: Одустајање никада није било опција

Душан Репија
Рукометаш Борца Марко Лукић опоравља се од друге тешке повреде: Одустајање никада није било опција

БАЊАЛУКА - Понајбољи члан у шампионској сезони Борца Марко Лукић вриједно ради и броји дане када ће поново закорачити на паркет послије операције лигамената десног кољена.

Младом рукометашу ово је друга тешка повреда у свега двије године, па је у једну руку упознат са свим оним што мора да прође како би поново радио оно што највише воли. Послије успјешног захвата, који је имао 16. маја, прошао је период обавезног мировања и терапија па већ неко вријеме са кондиционим тренером Ненадом Рађевићем чини све како би кољено вратио у пријашње стање и наставио гдје је стао. А био је на прилично високом нивоу - међу најбољим играчима Премијер лиге и репрезентативац БиХ са којом је учествовао на Европском првенству. Због свега тога подвлачи да одустајање никада није била опција.

- Није било лако, али су повреде саставни дио спорта. Имао сам несрећу да ме задесе двије најтеже у раној фази каријере, али шта је ту је. Одлучио сам да ћу дати све од себе како бих се вратио и за сада иде све по плану - нагласио је Лукић.

Тачан датум повратка на терен димензија 40х20 незахвално је прогнозирати, али то је и мање важно у овом тренутку.

- Не смије да буде журбе. Морам да припремим кољено за велике напоре. Већ неко вријеме радим у теретани, скокове, промјене правца, јачам мишиће... Овом приликом бих да захвалим свим саиграчима и људима у клубу који су били уз мене у најтежим тренуцима. Све иде како треба, ништа ме не боли па вјерујем да ћу кроз мјесец и по или два бити спреман - истакао је Лукић.

То би значило да ће се вратити средином другог дијела сезоне која за Бањалучане не тече по плану. Повреде су десетковале тим Мирка Микића, па је актуелни шампион ближе дну него врху табеле.

- Није ми било лако да гледам утакмице мојих саиграча. Много пута сам пожелио да им помогнем, али... Потрудићу се да се вратим и дам допринос да поправимо пласман. Не сумњам да ће све бити у најбољем реду јер су се у међувремену ови најмлађи накупили искуства, а имаћемо и шири ростер јер ће се ускоро вратити неколико повријеђених играча - рекао је Лукић.

За шест дана почиње Свјетско првенство у рукомету, а Лукић је имао прилику да игра против неких од најбољих репрезентација.

- Прошли пут су мало изненадили Швеђани, а мислим да су сада у најужем кругу фаворита. Ту су увијек и Шпанија и Данска, а мислим да би и Србија могла да направи искорак - закључио је Лукић.

Сиромашно тржиште

Тренер Борца Мирко Микић не крије да је овој екипи потребно неколико нових играча, али да за сада нема ниједан по укусу стручног штаба, а у оквирима које клуб може да испоштује.

- Понуда је прилично слаба као и сваки пут у јануару. Не можемо да нађемо играча који прави разлику, јер нам се углавном нуде млади које морамо да обликујемо и чекамо или они који су на заласку каријере - рекао је Микић.

Екипу је напустио Драган Јелушић који је споразумно раскинуо уговор. 

Бањалучани са радом почињу 10. јануара, а до 4. фебруара за када је заказан наставак сезоне одиграће мечеве са Слободом, учествовати на турниру у Лабину и одмјерити снаге са градским ривалом Младости.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана