Предсједник РСРС категоричан: Шуман неће остати селектор

С. К.
Предсједник РСРС категоричан: Шуман неће остати селектор

БАЊАЛУКА - Након што се у медијима ФБиХ појавила информација да ће Билал Шуман и даље наставити да обавља функцију селектора рукометне репрезентације, реаговао је предсједник РСРС и потпредсједник РС БиХ Маринко Умичевић потврдивши још једном да од тога неће бити ништа.

- Рукометни савез Републике Српске чврсто заступа становиште да је прича са Шуманом одавно завршена. То што пишу њихови медији је класично обмањивање грађана, јер он никакав уговор нема са овим савезом. Инсистирао сам на томе да му, као и осталим репрезентативцима, исплатимо дневнице и путне трошкове за све утакмице током квалификација и ЕП, али он никада није доставио свој жиро-рачун. Стално је тражио да му буде плаћено на неко друго име, што је мимо закона и нешто што нисам желио да одобрим - категоричан је Умичевић.

Додао је да је Шуман слагао челнике савеза тврдећи да има мастер коуч лиценцу, што није истина.

- Сада очекујемо казну од стране ЕХФ-а, јер је на Европском првенству водио селекцију без одговарајуће лиценце. Уједно, тражићу да се против њега поднесе кривична пријава због фалсификовања уговора и злоупотребе печата, због склапања нелегалног уговора са фирмом спортске опреме "Х2О" - додао је Умичевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана