Постављене табле олимпијаца на путу до врха Бањ брда

Дејан Кондић
Foto: Дражан Поздеровић

Удружење „Бањалучани за свој град“ свечано je представило седам табли са фотографијама и кратком биографијом легенди спорта града на Врбасу.

Кажу да ће на овај начин њихови невјероватни подухвати заувијек бити отргнути од заборава, те да ће, како домаће, тако и стране љубитеље природе подсјећати да је Бањалука заиста град спорта. Једна од табли резервисана је за кошаркашку краљицу Слађану Голић која није крила одушевљење што је ова иницијатива спроведена у дјело.

Осим ње и златног боксера Антона Јосиповића преосталих пет резервисано је за непоновљиве рукометаше. Абас Арсланагић, Небојша Поповић, Златан Арнаутовић, Здравко Рађеновић и Милорад Каралић обрадовали су суграђане много пута, па су итекако заслужили да добију овакво признање након улице Олимпијских побједника.

Члан удружења „Бањалучани за свој град“ Давор Шешић истакао је да је ово врло битна активност корисна са више аспеката.

- Са једне стране смо показали да нисмо заборавили људе који су на најбољи начин представили наш град, а са друге, сви млади ће сада имати прилику да виде какви људи живе у нашем граду. Сигуран сам да ће ове легенде бити мотивација дјеци да се баве спортом и теже највишим циљевима.

Секретар удружења Андреј Обрадовић подвукао је да се идеја родила још 2018. године, те се захвалио донаторима и олимпијцима.

- Ово је наша друга реализована иницијатива, а прва коју смо финансирали нашим средствима. У наредном периоду поставићемо табле и за остале успјешне олимпијце, али и освајаче европских и свјетских медаља – нагласио је Обрадовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана