Огњен Кузмић, кошаркаш Црвене звезде за “Глас Српске”: Нема предаје у борби за осмо мјесто

Милан Зубовић
Огњен Кузмић, кошаркаш Црвене звезде за “Глас Српске”: Нема предаје у борби за осмо мјесто

ЛАКТАШИ - Тријумфом над Игокеом Црвена звезда се вратила на позицију која доноси наступ у плеј-офу док то није успјела да уради у Евролиги.

Три везана пораза удаљила су је од осме позиције, а посебно тешко су пали они на домаћем терену против Жалгириса и Албе јер су имали одличну прилику да направе велики корак ка плеј-офу док је гостујући код Барселоне мање-више био очекиван, иако су имали добру шансу да направе изненађење у “Блауграни”.

- Испустили смо велику шансу да се учврстимо на осмој позицији када смо доживјели та два несрећна пораза која су нам тешко пала, али има још кола до краја и морамо да се боримо за то осмо мјесто. Предаје нема све док постоји теоретска шанса - изјавио је Кузмић.

У петак им на ноге стиже лидер Евролиге Анадолу Ефес од којег су поражени на гостовању. Турски тим одлично игра, има 18 побједа и три пораза док су “црвено-бијели” на скору 9-12, а Олимпија Милано која држи осмо мјесто им бјежи једну побједу. Кузмић је посебно истакао једну ствар коју би требало да ураде против тим из Истанбула.

- Долази нам лидер Евролиге у госте и наше је да одиграмо најбоље што можемо. Очекивања су увијек иста пред сваки меч, а то је да покушамо побиједити јер нема предаје не пред једном екипом. Морамо да зауставимо Шејна Ларкина који је њихов најбољи играч и мотор свих акција и ако успијемо у томе онда смо обавили пола посла мада је и она друга половина изузетно тешка - рекао је Кузмић.

Њега и саиграче радује чињеница да су међу три најбоља тима АБА лиге што им доноси играње у плеј-офу и тиме су скинули један дио терета са себе јер су прије само неколико кола били подалеко од водеће четири позиције.

- У плеј-офу смо, мјесту гдје треба да будемо. Било је тешко гледати стање на табели прије неколико кола, али смо се сабрали и са четири везане побједе стигли међу најбоље тимове и сада нас чека најважнији дио сезоне када креће борба за трофеје - казао је Кузмић.

Током двије сезоне у НБА лиги скупио је 40 утакмица у дресу Голден Стејта, али никада није био насупрот трагично преминулог Кобија Брајанта.

- Ето тако се погодило и никада нисам био насупрот њега на паркету. Несреће се дешавају, а његова погибија је велика трагедија тако да ће нам много недостајати. Био је велики кошаркаш, један од највећих које је ова игра имала и много дјеце је баш због њега почело да тренира кошарку - истакао је Кузмић.

Несрећа

Средином јула прошле године доживио је тешку саобраћајну несрећу на магистралном путу Приједор-Бањалука те неколико дна провео је у коми, а имао је и неколико операција. Након свега врло брзо се вратио на паркет и постепено се враћа у форму која га је красила прије несреће.

- Послије свега што сам прошао добро сам и не могу да се жалим. Када су игре у питању то увијек може боље, а конкуренција у Звезди те тјера да дајеш све од себе и тако избориш минуте па не може да дође до опуштања - рекао је Кузмић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана