Нови пораз Крупе могао би да донесе промјене: Марић понудио оставку

Синиша Котараш
Нови пораз Крупе могао би да донесе промјене: Марић понудио оставку

БАЊАЛУКА - Шеф стручног штаба Крупе Зоран Марић понудио је оставку након домаћег пораза од Слободе (2:3) у жељи да на тај начин “продрма” екипу која се тренутно налази на претпосљедњем, 11. мјесту на табели.

Искусни стручњак који је 2010. године са Борцем освојио Куп БиХ истакао је да чека одговор управе, али и да му се чини како расплет комплетне ситуације води само у правцу његовог одласка са клупе премијерлигаша из кањона Врбаса.

- Имам доста година, свашта сам у животу доживео и преживео те сам свестан да је растанак некада најједноставније решење. Уосталом, рекао сам управи одмах након меча са Слободом да не видим како бих, након свега, могао да наставим са радом. Било би крајње непоштено с моје стране када бих сада тврдио како сам ја најбољи, а да су играчи искључиви кривци за ову ситуацију. Напротив, мислим да свако треба да преузме свој део кривице - истакао је Марић у разговору за “Глас Српске”.

Челни људи Крупе нису жељели да на пречац доносе било какву одлуку, већ су заказали састанак након којег ће бити позната Марићева судбина.

- Немам још званичан одговор. У понедељак сам одрадио тренинг са екипом и сачекаћу да управа донесе коначну одлуку. Мада, чини ми се да све води према само једном решењу, мом одласку - рекао је Марић.

Према његовим ријечима, ово је и најлогичнији потез који је он могао да повуче с обзиром на то да се Крупа тренутно налази у крајње незавидној ситуацији, а слиједе јој и три крајње тешке утакмице, гостовања код Жељезничара и Широког Бријега, између којих је домаћи меч са Зрињским.

- Кроз историју се показало да смена тренера увек донесе одређен ефекат, најчешће позитиван, и надам се да ће тако бити и у овом случају. Чињеница је да се у оваквој ситуацији у којој се налазимо нешто морало урадити јер има времена да се ствари поправе. Наравно, потребна су играчка појачања како би екипа добила на квалитету и ширини јер нам је тренутни ростер заиста мален - закључио је Марић.

Први човјек Крупљана Драшко Илић истиче како не жели да било шта говори унапријед све док се не састане управа клуба.

- Изненадила ме одлука тренера Марића, али поштујем његово мишљење. Међутим, док не одржимо састанак, не могу да било шта говорим унапријед - истакао је Илић, а састанак управе требало је да буде одржан синоћ.

Потписао Симоновић

Дан након пораза од Слободе Крупа је довела појачање у дефанзивном реду, а ријеч је о искусном штоперу Милошу Симоновићу (30). У питању је доскорашњи првотимац Радника из Бијељине који је каријеру започео у ФК Београд, а још је играо и за Раднички из Обреновца, Напредак из Крушевца те Радник из Сурдулице, а уписао је и један наступ за репрезентацију Србије. Са бијељинским Радником освојио је Куп Републике Српске те играо и квалификације за Лигу Европе против Спартака из Трнаве.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана