Нови хендикеп за тренера Игокее Драгана Бајића: Талић паузира до марта

 Милан Зубовић
Нови хендикеп за тренера Игокее Драгана Бајића: Талић паузира до марта

ЛАКТАШИ - Пех за пехом прати Игокеу ове сезоне. Тренер Драган Бајић муку мучи са повријеђеним играчима од самог почетка припрема, што се наставило и у званичним утакмицама.

Мало је оних који нису имали проблема са повредама, а на старту сезоне прво је Дарко Талић испао из строја. У први мах чинило се да повреда није озбиљније природе те да ће се врло брзо вратити у тим, али су се ствари закопликовале. Организатор игре Александровчана повриједио је пету метатарзалну кост стопала која га је одвојила од терена ове сезоне па није уписао ни секунд у игри.

- Повриједио сам се на почетку сезоне и тада ми није стављен гипс јер смо очекивали да ће брзо зарасти. Опоравак је споро ишао, али сам се након одређеног времена вратио у тренажни процес и почео лагано да трчим. Тада сам се поново повриједио. Кост је пукла цијелом дужином и стављен је гипс на ногу. За неколико дана идем на преглед након којег ће бити одлучено да ли ћу ићи на операцију или ћу наставити да носим гипс - изјавио је Талић за “Глас Српске”.

Након њега Марио Накић је испао из комбинација јер је покидао лигамент кољена па је за њега завршена сезона. При томе је продат Дешон Стивенс, а на посљедњој утакмици против Цибоне у Загребу није наступио ни Кендрик Реј због болести. Када ће Талић поново на паркет, тешко је било шта прогнозирати у овом тренутку.

- Двије су опције, операција или гипс. Надам се да неће бити операција јер онда морам да носим шарафе и фиксаторе. Проблем је у природи повреде која је таква да баш та кост споро зараста јер има слаб доток крви. Надам се најбољем, али тешко је очекивати да заиграм до марта, док је и то под знаком питања. Шта је, ту је. Дешава се - рекао је Талић.

Момак који је поникао у Игокеи и након каљења у Какњу поново се вратио у матични клуб почетком 2020. године истегао је лигаменте кољена, што га је одвојило од терена шест седмица.

Два тешка меча

Игокеу ове седмице очекују двије изузетно тешке утакмице. Прво ће сутра угостити Бахчешехир од 20 часова у посљедњем, шестом колу групне фазе Лиге шампиона које ће одлучити о другом мјесту на табели групе Д. Идуће недјеље у Лакташе стиже Партизан, а меч 12. кола АБА лиге на распореду је од 18.30 сати.

- Моје саиграче сада очекују двије тешке утакмице и заиста је тешко гледати са стране док се они боре, а при томе им не можеш помоћи. Ипак, бићу ту и бодрити их из првих редова - рекао је Талић.

   

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана