Мирко Микић, тренер рукометаша Борца: Правимо превише дјечјих грешака

Душан Репија
Мирко Микић, тренер рукометаша Борца: Правимо превише дјечјих грешака

БЕОГРАД - Рукометаши Борца доживјели су два тијесна пораза од Црвене звезде (23:24, 29:32) у контролним утакмицама, а тренер Мирко Микић углавном је задовољан виђеним иако признаје да је очекивао мало мање грешака у полуконтри.

Његов млади тим углавном се добро супротставио Београђанима који ће у новој сезони имати много веће амбиције. Некадашњи тренер Борца Ратко Ђурковић формирао је прилично искусан тим са шампионским аспирацијама, па гледајући резултате шампион БиХ није лоше прошао. 

- Не могу да се отмем утиску да смо први меч могли добити. Није то ни битно у припремном периоду, много ми је важније што смо одлично трчали и у односу на минула три теста поправили игру у одбрани. Дијелом је то због повратка Владе Драганића и Николе Маливојевића, али и сјајне партије Слађана Суботића на голу - рекао је Микић.

Оно што га забрињава јесу техничке грешке којих је било више од 20 у 120 минута борбе са “црвено-бијелима”.

- Велику већину погодака постигли смо из полуконтри, али смо исто тако направили превише дјечјих грешака. Јесмо млади, али морамо да размишљамо зрелије. Трудићемо се да то поправимо до ТВ турнира у Добоју, а нарочито до почетка нове сезоне - нагласио је Микић.

Оно што га је посебно избацило из такта јесте понашање током другог меча.

- Није се десило ништа страшно, али јесте оно што не волимо и што играчи који носе дрес Борца не смију да раде. Расправићемо то већ на првом тренингу у Бањалуци и сигуран сам да се тако нешто више неће поновити - нагласио је млади стручњак.

До почетка сезоне остале су још мало више од три седмице, па има довољно времена да се све ствари доведу на оптималан ниво. Идући тестови су на турниру у Добоју гдје ће Борац одмјерити снаге са Војводином, Цељем и Ал Ахлијем, а касније одиграти још један меч за коначан пласман.

- Сигурно су то јаки ривали, али као и до сада нећемо да гледамо ривале, него нас и нашу игру. Као што сам већ рекао морамо да будемо доста мирнији и пажљивији у неким ситуацијама, нарочито када играмо у транзицији и имамо играча више - закључио је Микић.

Скраћена ротација

Уводни припремни мечеви показали су да ће Борцу много недостајати Марко Лукић и Лука Кнежевић који су нажалост изгубљени на дужи период.

- Евидентно је да ­нам је скраћена ротација на бековским позицијама и да ћемо ту имати највише проблема. Момци који су ту као и ови најмлађи у првом тиму мораће да дају већи допринос, а ја вјерујем да хоће и да могу - нагласио је Микић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана