Милош Кос, рукометаш Извиђача: Желим медаљу са “орловима”

Душан Репија
Милош Кос, рукометаш Извиђача: Желим медаљу са “орловима”

ЉУБУШКИ - Иако још није напунио 20 година, Милош Кос је већ неколико сезона једна од главних узданица актуелног шампиона БиХ Извиђача, а његов таленат препознали су и људи из Рукометног савеза Србије па је већ три сезоне стандардни репрезентативац у млађим селекцијама.

Ипак, због проблема са папирологијом момак из Козарске Дубице још није наступио ни на једном великом такмичењу, а сада, када је све сређено, са нестрпљењем очекује недјељно окупљање јуниора те Европско првенство које је на програму у првој половини јула у Португалији.

- Сада су напокон сви административни проблеми ријешени и једва чекам окупљање, па и првенство. На минулом шампионату се баш нисмо прославили, па вјерујем да је сада вријеме за бољи резултат. Група у којој су још Њемачка, Исланд и Италија је прилично јака, али вјерујем да можемо бар корак, два више. Медаља би била испуњење сна, а ја увијек кажем да је све могуће - рекао је Кос.

Осим што има велику жељу да у будућности обуче дрес најбоље селекције “орлова”, сјајни средњи бек “скаута” има још неколико краткорочних циљева. Главни је освајање трофеја у Купу БиХ. Већ сада је јасно да Извиђач неће успјети да одбрани шампионску круну, али се пласирао на завршни турнир Купа коме ће готово сигурно бити домаћин.

- У паузи између двије сезоне остали смо без неколико врло важних играча, а прилику су добили још млађи. Добро смо почели, међутим, мало смо посустали па је евидентно да не можемо до титуле. Ипак, желимо до краја да се пробијемо у сам врх табеле и, наравно, освојимо трофеј у Купу. Дуго га нисмо освојили, па се надам да је вријеме да то промијенимо, нарочито ако будемо домаћини - нагласио је Кос.

Због репутације и игара које пружа његово име дупло је потцртано у тефтерима многих менаџера и клубова, али он не жури да направи искорак у каријери.

- Имам уговор са Извиђачем и то је то. Концентрисан сам на утакмице и индивидуални напредак. Препоручио бих сваком младом играчу који има прилику да дође у Извиђач да се не двоуми, јер се ради врло озбиљно. На крају крајева, о томе говоре и трансфери, те имена играча који наступају за репрезентације БиХ и Хрватске, а који су рукометно стасали у Љубушком - нагласио је Кос.

Дубица

Кос је попут многих рукометаша и рукометашица прве кораке направио у Козарској Дубици.

- То је средина попут Љубушког у којој се велика пажња обраћа на развој младих играча. Пратим и данас шта се ради у мојој матичној Козари, имају поново врло талентовану генерацију и сигурно ће још доста младих направити искорак и отићи у веће рукометне средине - рекао је Кос.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана