Милош Чекић згрожен након што је добио пријетње смрћу: Волим своје, поштујем туђе

Душан Репија
Милош Чекић згрожен након што је добио пријетње смрћу: Волим своје, поштујем туђе

КОЗАРСКА ДУБИЦА - Рукометаш Искре Милош Чекић згрожен је пријетњама и осудама које је добио након што је путем “Инстаграма” честитао 9. јануар, Дан Републике Српске.

Он је у разговору за “Глас Српске” подвукао да није урадио ништа лоше, нити је имао намјеру да било кога увриједи. 

- Све што сам желио јесте то да свом народу честитам празник. Рођен сам у Козарској Дубици, волим своје, а поштујем туђе. Свако ко ме познаје зна да је тако увијек било. Немам ни намјеру да се правдам јер сматрам да нисам урадио ништа лоше, али се питам како је могуће да, ако сам такав каквим су ме именима звали ових дана, играм у Бугојну већ трећу сезону - нагласио је Чекић.

Он је тренутно у родној Козарској Дубици гдје индивидуално тренира и чека расплет ситуације са Искром за коју га веже уговор. Пријетњи се каже није уплашио, али није било ни свеједно гледати како ти бацају дрес на улицу и скандирају ко зна шта.

- Нисам научен да мрзим или да неког не волим. Доживио сам неке сјајне тренутке у Бугојну... Добио сам “хрпу” порука путем друштвених мрежа. Свима који су се јавили и на културан начин ми скренули пажњу, одговорио сам истом мјером. То су прави људи. Ове друге не желим да блатим, некоме ко пријети не желим ни да одговорим. Никада у животу није ми било битно како се ко зове, јер сам васпитан да постоје људи и нељуди - наставио је Чекић.

Медији у ФБиХ једва су дочекали да га “разапну”, а од нас је сазнао и шта је предсједник Искре рекао о овом случају. Када смо му прочитали да је Ејуб Зукић нагласио да се Чекић правдао како је пост на “Инстаграм” поставила његова дјевојка.

- Ево, вјерујте ми да сте ме шокирали. Нисам то рекао. Згранут сам. Чак и да јесте она урадила, какав бих ја био да свалим на њу. Не могу да вјерујем да је то изговорио први човјек Искре. Могао је да нађе било који начин, а не да испаднем кукавица. Нити сам нервозан, нити насикиран, јер ништа лоше нисам мислио и рекао - закључио је Чекић, који ће по свему судећи, завршити сарадњу са Искром.

Поруке подршке

Милош Чекић захвалио је свима онима који су му послали поруке подршке, а посебно му значе оне од рукометаша друге вјере.

- Заиста им хвала од срца. Они који ме боље познају знају ко сам и какав сам човјек. Многи другови су спавали код мене у кући, никада нису осјетили нелагодност. Зато ми је драго што су ми се јавили у овом тренутку. То су људи које сви требамо имати око себе - рекао је Чекић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана