Међународни боксерски турнир “Великани Славије” одржаће се у суботу: Вирус препрека за истински спектакл

Дарко Пашагић
Међународни боксерски турнир “Великани Славије” одржаће се у суботу: Вирус препрека за истински спектакл

БАЊАЛУКА - Међународни боксерски турнир “Великани Славије” биће одржан у суботу од 19 часова у Спортској дворани “Борик”, а на њему ће наступити такмичари из пет земаља.

Биће ово 17. издање ове смотре, која се првих 14. пута одржавала под именом “Меморијал Радована Бисића”. Од ове године турнир је поново увршћен у календар Европске боксерске федерације (ЕУБЦ).

- Првобитно је било планирано да смотра траје два, па чак и три дана, али су због епидемиолошке ситуације многе репрезентације отказале наступ, тако да ћемо сав програм збити у један дан. Наиме, у само посљедњих десетак дана имали смо седам, осам отказа, јер боксери из појединих земаља по повратку из БиХ у своју државу морали би у изолацију у трајању од 14 дана. То је за многе било неприхватљиво и отказали су учешће - нагласио је секретар Боксерског клуба Славија Владо Мајсторовић.

Ипак, очекују се квалитетне борбе, које нажалост гледаоци у дворани неће моћи видјети, али хоће путе малих екрана.

- Осим боксера из Републике Српске, односно БиХ са нама ће бити и такмичари из Србије, Хрватске, Црне Горе и Кипра. Већ је познато седам парова, али очекујемо да ћемо успјети да их направимо још неколико, тако да би требало да буде између 10 и 12 борби. Нажалост у “Борику” неће бити гледалаца, али ће сви љубитељи “племените вјештине” дешавања из бањалучког храма спорта моћи пратити путем канала “Арена спорт 4”, који ће вршити директан пренос - наставио је Мајсторовић.

Сви такмичари, као и тренери и службена лица који долазе на овај турнир мораће да имају урађене “ковид” тестове, који нису старији од 48 часова да би се избјегла могућност било каквог ширења вируса корона.

- Вјерујем да ће све протећи у најбољем реду и да ћемо за организацију добити високе оцјене. Делегат ове смотре требало би да буде Бјелорус Пјетр Виник, али смо још у преговорима са ЕУБЦ да то буде неко из околних земаља због смањења трошкова. Наиме, Славија није баш у најповољнијој финансијској ситуацији, али нисмо хтјели да прекинемо традицију одржавања ове смотре. Међутим, желимо да трошкове смањимо на најмању могућу мјеру - додао је Мајсторовић.

Награде

Као и свих претходних година организатор овог турнира Боксерски клуб Славија предвидио је награде за најбоље такмичаре. Уз пехаре биће ту и новчаних награда, а добиће их најбољи боксер, најбољи техничар и најборбенији пар, које ће изабрати жири.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана