Легендарни Недо Здјелар и у 57. години тресе мреже: Ех, да сам млађи бар десет година

Дејан Кондић
Легендарни Недо Здјелар и у 57. години тресе мреже: Ех, да сам млађи бар десет година

КОСТАЈНИЦА - Максиму да је форма пролазна, а класа вјечна најбоље потврђује Недо Здјелар, легендарни нападач новоградске Слободе. Крајишки Руд ван Нистелрој, како га још зову, тресе мреже и у 57. години, и то у дресу Партизана из Костајнице.

Некада убојити центарфор прије непуне три године, гласовима љубитеља фудбала на “Твитеру”, изабран је за “Фудбалску легенду Републике Српске”. Иако је давно окачио копачке о клин, ни данас не може без најважније споредне ствари на свијету. У најнижем рангу фудбала Републике Српске, Међуопштинској лиги Приједор, неумољиво тресе мреже и не само то, већ скоро сваку утакмицу игра по 90 минута.

- Тренер ме је само на посљедњем мечу против Седме републике извео мало раније да ме публика награди аплаузом за постигнути погодак и урађено на терену. Осјећај кад затресем мрежу је и даље сјајан, као да опет почињем каријеру. Само да сам млађи једно десетак година, био бих још убојитији, али ни ове године ме не спречавају да погађам - рекао је Здјелар за “Глас Српске”.

Признаје провјерени голгетер да се некад играо доста чвршћи фудбал. Играчи су имали стриктне задатке и нису дали нападачима да дишу. Постоје анегдоте из тих, ранијих времена да су дефанзивци, који су били задужени за чување одређених шпицева, “за њима ишли и у тоалет”.

- Физички, са овим годинама сада ми је доста теже, али воља и жеља су пресудни. Данас су нападачи много заштићенији него у периоду када сам ја активно играо фудбал. Лакше је дати гол него у моје вријеме. Оно што ме брине је осека расних нападача и то никако није добро - истакао је Здјелар.

Пета лига, група Приједор, броји шест екипа, а “црно-бијели” из Костајнице тренутно су четврти на табели, са четири освојена бода у пет утакмица. Здјелар и друштво добили су новог тренера, а од наредне сезоне покушаће пробој у виши ранг.

- Ову сезону ћемо привести крају без неког императива, али већ од наредне ћемо покушати да се пласирамо у виши ранг. То ће и мени лично пријати, јер желим да одиграм што више мечева, ово ми је мало - признао је Здјелар.

Прослављени ас признаје да нешто пуно и не гледа домаћи фудбал и додаје да нема неког фаворита међу нападачима.

- Фокусиран сам на рад са мојим клинцима, слабо пратим нашу лигу. Дјеца су будућност и треба да се окренемо њима, да направимо нове добре фудбалере и, што је још битније, добре људе - закључио је Здјелар.

Ужива у раду с клинцима

Недо Здјелар у Партизановом подмлатку ради са клинцима 2010. годиште и млађим. Истиче да је рад са тим дјечацима његова пасија.

- Уживам са њима. Покушавам им пренијети све што су мене учили моји тренери. То су све добра дјеца, вриједна. Имамо неколико стварно талентованих дјечака и за неке од њих тек ће се чути - похвалио је Здјелар своје “полетарце”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана