Кулминација проблема између ФСРС и противника: Закључана врата куће фудбала

Синиша Котараш
Кулминација проблема између ФСРС и противника: Закључана врата куће фудбала

БАЊАЛУКА - Неколицина фудбалских радника покушало је јуче да уђе у просторије Фудбалског савеза Републике Српске, али су наишли на закључана врата.

 

То је, наравно, поново покренуло сву причу о сукобу унутар самог савеза, односно све жешће захтјеве за смјену предсједника Миле Ковачевића. Према ријечима опозиције у питању је наређење самог Ковачевића, односно, покушај да се одгоди оно што је, како тврде његови противници, неминовно, а то је престанак рада самог савеза до даљег.

Чак је, наводно, најављено да ће данас бити постављена жута трака, као знак забране обављања дјелатности до извршења рјешења, односно, “стављање катанца” на просторије ФСРС.

А све је почело када су 43 делегата поднијела захтјев за сазивање ванредне сједнице Скупштине, на чијем би се дневном реду нашло разрјешење предсједника Ковачевића, а у складу са чланом 26, став 1, Статута ФСРС. Како тај захтјев није уважен, шест чланова Извршног одбора затражило је засједање ИО, гдје би се на дневном реду, између осталог, нашло заказивање ванредне сједнице Скупштине, поново у складу са истим чланом Статута.

Након што ни тај захтјев није уважен, шест подручних фудбалских савеза поднијело је захтјев за одржавање ванредне сједнице Скупштине, са већ траженом тачком дневног реда, али је и то одбијено.

У све то се, потом, укључила и Републичка управа за инспекцијске послове, Одјељење просвјетне инспекције, које је између осталог задужено и за спорт и донијело два појединачна рјешења, у којима се ФСРС налаже да одржи тражене сједнице Извршног одбора и Скупштине са предложеним дневним редом.

Међутим, предсједник ФСРС Миле Ковачевић, користећи правне лијекове, подноси Министарству породице, омладине и спорта жалбе на ова два рјешења, која су, такође, одбачена, чиме су одлуке просвјетне инспекције само потврђене.

Остаје да се види како ће цијела ствар бити завршена, али је једно јасно, због овог сукоба највише трпи управо фудбал Републике Српске па и није чудно да у Премијер лиги играју само три клуба која припадају ФСРС.

Није тачно да смо закључани

Генерални секретар ФСРС Горан Ћејић категоричан је у тврдњи да савез ради сасвим нормално и да није тачно то што се прича да им је предсједник Миле Ковачевић наредио да не долазе на посао.

- Није истина да савез не ради, јер функционишемо као и сваки други дан. Тренутно сам у Мостару, на семинару о функционисању савеза, који се традиционално одржава у децембру. Неколико запослених је на годишњем одмору, а неки су на боловању. Најнормалније се врши сва кореспонденција и обављају редовне активности - тврди Ћејић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана