КС БиХ у проблемима: Могућ најгори сценариј

ГС
Foto: Илустрација

САРАЈЕВО- Ове седмице практично истичу посљедњи рокови за измиривање трошкова, упућујемо нови апел властима да нам изађу у сусрет. Уколико то не учине, није искључен најгори сценариј, поручили су из Кошаркашког савеза Босне и Херцеговине.

Они су још једном упозорили како је ова спортска институција и даље суочена с финансијским проблемима узрокованих огромним трошковима за припреме репрезентација и њихово учешће на великим такмичењима.

„Министарство културе и спорта Кантона Сарајево промптно је реализовало најаву о помоћи млађим селекцијама. Стога овим путем изражавамо велику захвалност министру Самиру Авдићу, без чије интервенције наше кадеткиње, кадети, јуниорке и јуниори не би могли учествовати на Европском првенству“, наводи се у саопштењу Кошаркашког савеза БиХ.

„Општина Нови Град Сарајево уплатила је 5.000 КМ за потребе репрезентација, а општина Травник најавила исплату од 2.000 КМ. Такођер смо им веома захвални на издвојеним средствима и спремности да помогну у складу са могућностима. Крајем прошлог мјесеца од стране надлежних у Вијећу министара БиХ добили смо обећање да ће у првој седмици августа бити уплаћен новац на рачун Кошаркашког савеза БиХ“, додају из Кошаркашког савеза БиХ.

Истичу да је помоћ надлежних на изостала.

„То се засад није десило, стога је у овом тренутку под великим упитником одлазак мушке сениорске репрезентације БиХ на турнир у Естонију, који би требао представљати важан дио припрема наших „змајева“ за утакмице квалификација за Свјетско првенство, али и за наступ на Еуробаскету. Што се тиче осталих институција, од ентитетских до локалних – још увијек ништа. Узалуд КСБиХ шаље дописе и молбе, помоћи нема. Сениорске репрезентације чека још много обавеза, тренутно је велика мистерија како затворити финансијску конструкцију у предстојећим данима“, наводи се у саопштењу КС БиХ и додаје:

„Ове седмице практично истичу посљедњи рокови за измиривање трошкова, упућујемо нови апел властима да нам изађу у сусрет. Уколико то не учине, није искључен најгори сценариј“.

(Независне)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана