Крај сезоне за Волера

Милан Зубовић
Крај сезоне за Волера

ЛАКТАШИ - Кошаркаш Игокее Антабија Волер оперисао је Ахилову тетиву, чиме је за њега сезона практично завршена, јер ће опоравак потрајати неколико мјесеци, а тридесетдвогодишњем Американцу и наставак каријере је под знаком питања.

Волер се повриједио током прве четвртине на утакмици 14. кола АБА лиге против Меге у Београду када је приликом једног шута незгодно доскочио, потом пао на паркет и након тога више се није враћао у игру. Надали су се у табору Александровчана да је у питању дисторзија зглоба или истегнуће лигамената, али најцрње слутње су се обистиниле, што је задало нове главобоље тренеру Драгану Бајићу на дан утакмице против Лиможа у петом колу Лиге шампиона. Тако су настављене муке са повредама ове сезоне јер су ван строја једно вријеме били Далибор Илић, Ентони Клемонс, Никола Јовановић, Џеки Кармајкл и Милан Вулић, мада никога од њих није задесила једна од најтежих спортских повреда.

Игокеа ове сезоне одлично игра на оба фронта и јасно је да ће управа морати потражити замјену за Волера, јер је евидентно да без квалитетног играча у ротацији неће моћи задржати ниво приказаних игара. Истекао је прелазни рок за играче који су први дио сезоне одиграли у неком тиму АБА лиге, тако да ће се руководство клуба морати окренути ка ангажману играча из иностранства. За сада нема назнака ко би то могао да буде, а и понуда на тржишту је слаба. До краја АБА лиге остало је још 12 кола и евентуални наступ у плеј-офу, а у Лиги шампиона још једно и потенцијални наступ у Лиги шампиона.

Американац који покрива позицију бека шутера, а по потреби и организатор игре, стигао је у екипу пред почетак ове сезоне из Морнара и био веома битан дјелић мозаика који је саставио Бајић. Одиграо је 12 утакмица у регионалном такмичењу и просјечно биљежио 8,3 поена, 2,4 скока и 0,7 асистенција за 18,7 минута на паркету. У Лиги шампиона одиграо је четири дуела и просјечно биљежио седам поена, 1,5 скокова и 1,3 асистенције током 23,6 минута у игри. Раније је бранио боје Обурна, Бурсе, Газијантепа, Манисе, Приштине, Призрена и Варезеа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана