Каратиста бањалучке Енергије Павле Дујаковић први на свјетској ранг-листи: Шокиран сам - позитивно

Дејан Кондић
Каратиста бањалучке Енергије Павле Дујаковић први на свјетској ранг-листи: Шокиран сам - позитивно

БАЊАЛУКА - Каратиста бањалучке Енергије Павле Дујаковић на врху је свјетске ранг-листе у категорији до 60 килограма и до 21 године. Огроман је то успјех момка који из дана у дан напредује и крчи пут ка врху свјетске сениорске листе.

Талентом, радом и великом упорношћу дошао је до једног пиједестала, али је он у његовом случају само успутна станица. Након што је освојио европско сребро до 21 године пред препуном двораном “Борик” обећао је и свјетску медаљу. Нема разлога да му не вјерујемо, јер је сва досадашња обећања - испунио! Млади шампион у разговору за “Глас Српске” није крио изненађење чињеницом да је свјетски број један.

- Не знам шта бих рекао. Помало сам и шокиран, позитивно наравно. Послије Европског првенства сам био на другом мјесту, али ово је скроз друга прича када си број један на свијету у својој категорији. Мало људи има прилику да буде и у десет најбољих, а мени се десило овако нешто. Осјећај је изванредан. Искрено очекивао сам да ће се стање на листи промијенити тек послије предстојећег Свјетског првенства - истакао је Дујаковић.

Управо је предстојећи карате Мундијал за кадете, јуниоре и У21 такмичаре у турској Коњи од 26. до 30. октобра изазов сезоне за прву перлу Енергије.  Дујаковић истиче да припреме увелико трају и додаје да сад има обавезу да направи добар резултат.

- Од средине љета нисмо стајали са тренинзима. Одрадили смо квалификациони турнир у Модричи, Куп БиХ и ту смо Лука Пејић, Михајло Станић и ја овјерили себи визу за то Свјетско првенство. Идемо тамо по што бољи резултат. Сад имам и додатну обавезу, као првопласирани на ранг-листи. Не могу рећи битно је само учествовати, сад се морам додатно потрудити да направим нешто. Првенствено што је тако да су исте шансе да испаднем у првом колу и да будем шампион, одлучиваће нијансе. Надам се најбољем - закључио је Дујаковић.

Поповић: Дујаковић је фаворит на СП!

У Енергији су поносни на Павла Дујаковића. Његов тренер Борис Поповић истиче да се сав уложени труд и рад најбоље види у медаљама које је млади ас освојио, односно на новој свјетској ранг-листи гдје је каратиста овог бањалучког клуба на челној позицији.

- Ово је велики успјех. Нема лажи, нема преваре. Никад нико из Републике Српске није направио овако нешто. Павле је био и на 64. мјесту међу сениорима, али због недостатка финансија нисмо наступили на неколико такмичења и услиједио је логичан пад. Сигурно је на предстојећем Свјетском првенству фаворит - рекао је Поповић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана