Игокеа гостује код Нимбурка у трећем колу Лиге шампиона: Побједом се отвара поглед ка топ 16

Милан Зубовић
Игокеа гостује код Нимбурка у трећем колу Лиге шампиона: Побједом се отвара поглед ка топ 16

ПРАГ - Треће искушење у Лиги шампиона кошаркаши Игокее имаће вечерас од 18.30 часова против Нимбурка у гостима.

Александровчани имају побједу и пораз, исто као и Чеси, тако да је меч од велике важности за оба тима. Побједа отвара пут ка другој фази, мада ни пораз не би много умањио шансе, али се изабраници тренера Драгана Бајића надају прошлосезонском успјеху, када су прошли међу 16 најбољих тимова елитног ФИБА такмичења. Побједа над Сплитом у АБА лиги донекле је залијечила ране од пораза против Галатасараја и Будућности, док би евентуални вечерашњи тријумф вратио осмијехе на лица свих у табору александровачке екипе. Сусрет ће бити игран у Прагу, а Бајић се пред утакмицу пожалио на дужину путовања.

- Пут је трајао 14 и по часова и никада у каријери нисам имао овако тешко путовање. Отказали смо јутарњи тренинг, који је требало да буде дан прије утакмице, јер су играчи јако уморни па желимо да се што боље одморимо и спремимо. Нимбурк није атрактивно име, али заслужује огроман респект. Задржао је на окупу тим од прошле сезоне који је играо Фајнал ејт Лиге шампиона, што довољно говори о његовој снази - изјавио је Бајић.

Екипа коју предводи селектор Словеније Александар Секулић састављена је од чешких играча, међу којима је најпознатије име дугогодишњи репрезентативац те земље Петр Бенда који не одустаје ни у 39. години, а уз њега ту су још три Американца. Нимбурк је обје утакмице до сада играо у гостима. Декласиран је од Галатасараја (101:85), док је побиједио ПАОК уз поен разлике.

- Тренер Секулић ради одличан посао, екипа игра специфичну кошарку и много шутира за три поена, што је веома тешко бранити. Вјерујем да смо спремни да одговоримо незгодној екипи под условом да се што боље одморимо мада би­ то требало да оставимо са стране. Ако нам се укаже прилика да остваримо тријумф, знаћемо је искористити - додао је Бајић.

Нимбурк је наступао у АБА лиги током сезоне 2010-11, када је и Игокеа такође била дебитант у регионалном такмичењу. Састали су се два пута, у Прагу је било 70:65, а у Лакташима 82:70. Нимбурк је сезону завршио са скором 12-14, а Игокеа 11-15. Други меч групе Е синоћ су играли ПАОК и Галатасарај.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана