Игокеа домаћин клубу из Јерусалима у Лиги шампиона: Са Хапоелом два пута у Лакташима

М. З.
Игокеа домаћин клубу из Јерусалима у Лиги шампиона: Са Хапоелом два пута у Лакташима

ЛАКТАШИ - Кошаркаши Игокее биће домаћини Хапоел Јерусалиму у трећем и четвртом колу групе Г Лиге шампиона. Договор два клуба је постигнут и прва утакмица на распореду је 22. децембра, а друга два дана касније.

- Због компликованог пута и неколико отказаних авионских линија Хапоел је предложио да нас угости у оба сусрета што нам није одговарало, па су предложили да играмо код нас и на то смо пристали. Нама је лакше овако, ФИБА је дала дозволу и надамо се бар једној победи - рекао је спортски директор Игокее Вук Радивојевић.

Александровчани ће до тада да одиграју четири сусрета у АБА лиги, а прва три су на домаћем терену. Први је на распореду идуће суботе против чачанског Борца, затим ће 9. децембра одиграти одгођени меч против ФМП-а, а 13. децембра угостиће Задар. Са Цибоном ће се састати 18. децембра у Загребу, а онда слиједе сусрети са екипом из Јерусалима. Меч са Црвеном звездом планиран је 26. децембра, а одгођени против Будућности 30. децембра у Подгорици.

- Или не играмо цијели мјесец или играмо стално. Одиграли смо тек два сусрета током новембра, а у децембру нас очекује осам утакмица. Не можемо бирати, већ се морамо прилагодити. Имао са­м само осам играча на располагању током паузе јер су четворица била у репрезентацији па нисмо имали прилику да се адекватно спремимо за оно што надолази. Постоји и мала доза страха како ћемо реаговати, јер нисмо у такмичарском ритму, поремећени су нам планови рада као и форма тима. Бићемо комплетни два, три дана пред утакмицу што ћемо морати максимално да искористимо - рекао је тренер Игокее Драган Бајић.

Током квалификационог прозора није могао да рачуна на Далибора Илића и Стефана Пота који су играли за Србију у Финској те Дарка Талића и Едина Атића који су у Сарајеву играли за БиХ.

- Талић и Атић су ту, док Илић и Пот још нису стигли, а уједно чекамо да видимо колики је степен повреде Илића који је пропустио утакмице Србије - додао је Бајић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана