Фудбалери Борца поражени на “Тушњу”: Слобода одгодила пласман у Европу

Дарко Пашагић
Фудбалери Борца поражени на “Тушњу”: Слобода одгодила пласман у Европу

ТУЗЛА - Фудбалери Борца још увијек нису осигурали трећи узастопни пласман на европску сцену, пошто су у 31. колу Премијер лиге БиХ помало неочекивано поражени на тузланском “Тушњу” од Слободе са 1:2, која је овом побједом практично обезбједила опстанак.

Био је то први пораз Борца у Премијер лиги послије шест мјесеци и девет дана, када су 16 колу изгубили у Мостару од Зрињског са 1:4.

Од самог почетак сусрета видјело се да изабраници Томислава Ивковића неће имати лак задатак, јер су домаћи кренули силовито према њиховом голу.

То им се исплатило у 14. минуту, када је Мирсад Рамић послије корнера закуцао лопту у мрежу голмана Борца Николе Ћетковића.

Само три минута касније Рамић се нашао поново у изгледној прилици, али овог шута Ћетковић је одлично интевенисао.

У другом дијелу првог полувремена Борац се ослободио притиска и његови фудбалеери све су чешће били на половини Тузлака.

Таква игра уродила је плодом у 45. минуту. Са лијеве стране центрирао је капитен Александар Субић, одбрана Слободе је слабо реаговала, а на другој стативи усамљен се нашао Милан Вушуровић и шутем по земљи матирао голмана Семира Буквића.

Послије датог гола Борца жути па црвени картон зарадио је помоћни тренер екише са “Тушња” Градимир Црногорац, који је сматрао да је Субић прије центаршута направио прекршај над Елдаром Мехмедовићем.

У наставку сусрета Слобода је кренула опет пуно агилније од ривала, али без правих прилика. Ипак, таква игра уродила је плодом у 72. минуту када је Младен Веселиновић одлично центрирао, а Мирсад Рамић поново погодио за велико славље домаћих навијача.

До краја сусрета фудбалери Борца су покушавали да доиђу бар до изједначења, али без озбиљнијих прилика.

За Бањалучане нема одмора, јер већ у сриједу од 18 часоба на “Грбавици” играју одгоћени сусрет 29. кола против Жељезничара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана