Фудбалери Борца данас почињу припреме без двојице фудбалера: Мирић и Волков на излазним вратима

Дарко Пашагић
Фудбалери Борца данас почињу припреме без двојице фудбалера: Мирић и Волков на излазним вратима

БАЊАЛУКА - Фудбалери Борца послије скоро двомјесечне паузе изазване пандемијом вируса корона започеће са тренинзима, а сигурно је да на њима неће бити двојице фудбалера из Србије, Марка Мирића и Владимира Волкова.

Мирић је без сагласности клуба напустио Бањалуку и са породицом отишао у Србију, док је Владимир Волков добио дозволу да посјети родитеље. Бивши фудбалер Црвене звезде и Локерена уговор са “црвено-плавима” има до јуна 2021. године, а Волкову за нешто више од мјесец дана, али су врло мале шансе да њих двојица и наредне сезоне буду чланови клуба из “Платонове”.

- Ником није јасно зашто је то требало Мирићу, који је био у Бањалуци, све до прије десетак дана, а онда је без дозволе одлучио да оде. Није на мени да одлучујем о томе, али ће сигурно против њега бити поднесен дисциплински поступак. Волков је тражио дозволу да иде, дали смо му сагласност, али сада ако жели да се врати мора да иде у карантин. Видјећемо у наредним данима какав ће бити њихов статус и да ли ће убудуће уопште бити наши чланови. Све ће зависити и шефа стручног штаба Владе Јагодића, који ће одлучити да ли се уклапају у његову концепцију - нагласио је директор Борца Дејан Лукендић.

Још је непознато да ли ће се Премијер лига бити настављена јер је Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске забранило одржавање спортских догађаја до 1. јула.

- Наш клуб ће прихватити одлуку коју донесе савез, али бојим се да је касно за наставак сезоне. Играчи су више од два мјесеца без тренинга и тешко ће бити надокнадити све пропуштено. Оно што је у свему добро да се коначна одлука мора доставити у Европску фудбалску федерацију до 25. маја, тако да ћемо брзо знати на чему смо - наставио је Лукендић.

Већ је познато да ће фудбалери тренирати од данас и  то у групама.

- Тренираће три групе од по осам играча и са њима ће бити шеф стручног штаба, тренер, физиотерапеут, љекар. У једној групи ће бити максимално 12 или 13 људи. Придржаваћемо се свих препорука надлежних институција, али сматрам даје боље да се већ сада окренемо припремама за наредну сезону, али и санирању минуса на свим пољима, који су изазвани корона вирусом - додао је Лукендић.

Нови предсједник 29. маја?

Скупштина Борца одржаће се 29. маја и то баш на дан када је Борац 1992. године освојио свој једини европски трофеј, Митропа куп. Оно што све љубитеље фудбала сигурно занима да ли се на њој са мјеста предсједника клуба повући Вицо Зељковић, који је у међувремену постао први човјек Фудбалског савеза Републике Српске.

- По том питању још није донесена коначна одлука, али је јасно да Зељковић сада има много више обавеза, које је веома тешко ускладити. У наредним данима биће познато више детаља - нагласио је директор Борца Дејан Лукендић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана