Фудбалер из Котор Вароша Обрен Цвијановић прво име Вележа: Ужива у Вележу, машта о Шпанији

Синиша Котараш
Фудбалер из Котор Вароша Обрен Цвијановић прво име Вележа: Ужива у Вележу, машта о Шпанији

МОСТАР - Вјероватно сам тек сада сазрио као играч, али и игра Вележа коју је поставио тренер Феђа Дудић у потпуности ми одговара. Само сам искористио указану прилику и одиграо најбољу сезону у каријери.

Рекао је ово нападач “рођених” Обрен Цвијановић за “Глас Српске”. Са 11 погодака у 26 утакмица био је први стријелац екипе и један од најзаслужнијих што се Вележ након пуне 33 године изборио за наступ на међународној сцени. Посљедњи пут Мостарци су играли Куп УЕФА у сезони 1988/89, када су у осмини финала елиминисани од шкотског Хартса. Зато је и разумљиво што фешта траје и неколико дана од завршетка првенства.

- Ово у животу нисам видио. Мислио сам да нема шансе да овако нешто икада доживим. Наши навијачи су једва дочекали да изборимо пласман у Европу, направили су нам спектакуларан дочек по повратку из Добоја код Какња, и једноставно не смијем ни да помислим шта би се десило да смо којим случајем освојили титулу - истакао је Цвијановић.

Нико из управе није излазак у Европу поставио као императив, али су играчи то сами схватили као циљ за који ће се борити.

- Иако нам Европа никада није била натурана, знали смо свој квалитет и сами смо себи задали циљ да се боримо за врх табеле. Били смо једно вријеме и у борби за титулу, али нас је реми са Борцем у Врапчићима ипак вратио корак уназад. Да смо тада сачували побједу ко зна шта би на крају било и ко би се радовао пехару - тврди Цвијановић.

Неизоставни дио приче са било којим фудбалером са ових простора је и одлазак “преко границе”, па ни Обрен није био изузетак.

- Наравно да бих волио да се опробам у некој јачој лиги, али не по сваку цијену, односно да идем само бих отишао. Нисам оптерећен иностранством, то се једноставно деси или не, можеш ти бити добар играч, врхунски, али без мало среће ништа. Али, кад већ питате, што се тиче лига из окружења, доста ми се свиђа Мађарска, а када бих могао да бирам, волио бих да заиграм у Шпанији - открио је Цвијановић.

Фудбалер који је омладински стаж провео у бањалучком Борцу, потом играо за Крупу и Звијезду из Градачца сигурно би на конту имао још неколико голова да га није задесио пех.

- Могао сам и више да се нисам повриједио половином прољећа. Могао сам да додам још један или два гола у јесењој полусезони, али не треба бити проклет. Генерално, презадовољан сам, ово ми је најбоља сезона у каријери и жеља ми је да наставим овако. Зимус сам продужио уговор са Вележом до љета 2023. године, лијепо ми је у Мостару и једва чекам да се навијачи врате на трибине - каже Цвијановић.

Бивши клубови

Ипак, Обрен није могао а да се не осврне на учинак својих бивших клубова, Борца и Крупе.

- Честитам Бањалучанима на титули, заслужили су је, и нека мисли ко шта хоће, то је клуб који послије Вележа највише волим. Такође, заиста сам срећан што је Крупа изборила опстанак - додао је Цвијановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана