Ђорђе Ћелић жели да на најљепши начин заврши каријеру: Да са титулом ставим тачку

Душан Репија
Ђорђе Ћелић жели да на најљепши начин заврши каријеру: Да са титулом ставим тачку

БАЊАЛУКА - Рукометаши Борца у суботу имају другу меч лопту да осигурају шампионску титулу пошто у “Борику” дочекују Грачаницу (18 часова), а у случају да остану непоражени заокружиће предивну причу коју исписују ове сезоне.

У случају исхода каквом се надају навијачи “црвено-плавих” шести трофеј шампиона БиХ стићи ће у клупске витрине, а у свих пет досадашњих удјела има дугогодишњи капитен Ђорђе Ћелић. Признаје да би ова била некако посебна из више разлога, а најважнији је што су му ово посљедње утакмице у дресу матичног клуба. Прије неколико година у разговору за “Глас Српске” рекао је да из Борца може отићи само у пензију и то ће се десити.

- Размишљао сам и прошле сезоне, али сам сада дефинитивно преломио. Доста је и од мене (смијех). Али, прво да завршимо посао, па онда можемо о повлачењу. Долази нам врло незгодна екипа која у посљедње вријеме игра јако добро. Респектујемо их као и све остале ривале, али се такође зна да у нашем дому увијек идемо на побједу. Мотив је огроман, улог такође, па се надам да ћемо завршити сезону онако како смо почели, а ја на најљепши начин ставити тачку на каријеру - нагласио је Ћелић.

Посебан позив за публику није потребан. Довољно је рећи да су Бањалучани ове сезоне нанизали 19 побједа, пет ремија и само један пораз који се десио прије три кола у Љубушком. Млади тим који сјајно води Мирко Микић није пројектован за напад на титулу, чак ни врх табеле, али је све од почетка сезоне кренуло у том смјеру.

- Срећан сам што сам дио ове екипе која је то у правом смислу те ријечи. Млади момци су направили огроман корак напријед, спремни су да чују сваки савјет, сугестију и критику. Играмо много љепши рукомет него претходних сезона, физички смо доста спремнији од осталих, па смо чврстом одбраном, контрама и полуконтрама ломили противнике. Остало је још мало до циља, надам се да ћемо већ против Грачанице потврдити да смо најбољи ове сезоне - нагласио је борбени пивот.

У разговору са млађим саиграчима нагласио је да је најбитније да сачувају мирноћу.

- Јасно је да је притисак већи како се приближавамо циљу, али се држимо договора да идемо од утакмице до утакмице. Екипа је млада, али су момци врло зрели за своје године, па вјерујем да неће бити проблема - закључио је Ћелић.

Парови

У 28. колу Премијер лиге у суботу од 18 часова састају се: Борац - Грачаница, Криваја - Извиђач, Слога (ГВ) - Маглај, Леотар - Коњух, Искра - Слобода, Босна (С) - Градачац, Вогошћа - Босна (В). Слободна је Слога из Добоја. Пласман: Борац 43, Слобода 37, Извиђач 32, Грачаница 31, Леотар 30, Вогошћа 26, Слога (Д) 23, Криваја 23, Коњух 22, Маглај 22, Босна (В) 21, Градачац 19, Искра 19, Слога (ГВ) 16, Босна (С).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана