Бучан још без потписа

Славко Басара
Бучан још без потписа

БAЊAЛУКA - Иако је трансфер Сеада Бучана у Борац скоро био готова ствар, још је неизвјесно да ли ће овај фудбалер појачати шампиона Премијер лиге БиХ.

Некадашњи првотимац Жељезничара и Сарајева који је прошлу сезону играо за хрватског прволигаша РНК Сплит још увијек није постигао дефинитиван договор с "црвено-плавима". По повратку спортског директора Борца за жријеба квалификационих група за Мунидијал 2014. године Дарка Љубојевића обављен је још један разговор са Бучаном, али уговор није потписан.

- С Бучаном имамо начелан договор, али још ништа нисмо пописали. Треба да ријешимо и договоримо још неке ствари. Настављамо преговоре и даље, а да ли ће доћи до реализације овог трансфера још не можемо ништа са сигурношћу да кажемо - рекао је спортски директор "црвено-плавих" Дарко Љубојевић.

Тренер Бањалучана Звездан Цветковић истакао је да му је за такмичење на домаћој сцени (првенство и Куп БиХ) потребан још један нападач. Одлука је пала да то буде Бучан прије Aдина Џафића из Челика који је у дресу мостарског Вележа био прије двије сезоне најбољи стријелац премијерлигашког каравана.

Борац је био заинтересован и за нападача београдског Партизана Милоша Богуновића који је отишао у редове новог суперлигаша Србије, Нови Пазар. Такође, на мети чете с Градског стадиона био је и капитен и најбољи стријелац Слободе Поин Севојно Марко Павићевић. Овај искусни нападач је прешао у Етнихос из Aхне, кипарског прволигаша.

Борац је прије Бучана довео Сашу Кајкута који се послије годину дана проведених у Aзербејџану вратио у матични клуб. У три наступа за Борац у припремном периоду је постигао четири поготка, од тога хет-трик у генералној проби у Новом Граду против Слободе тако да је истакао озбиљну кандидатуру за стартну поставу.

Према ријечима Љубојевића уколико не постигну договор са Бучаном Борац у овом прелазном року више неће доводити појачања. Расплет око Бучана биће познат до краја седмице.

Лубурић се вратио

Никола Лубурић у прошлој шампионској сезони трећи голман бањалучког премијерлигаша вратио се у Бањалуку и прикључио тренинзима чете са Градског стадиона.

Лубурић је боравио у Београду гдје је требало да настави школовање, али се одлучио на повратак у родни град и биће на располагању стручном штабу "црвено-плавих" и за сезону у којој Борац жели да одбрани шампионску круну.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана