Борац није продужио сарадњу са два инострана фудбалера: Мораитис и Ајаз слободни играчи

Дарко Пашагић
Борац није продужио сарадњу са два инострана фудбалера: Мораитис и Ајаз слободни играчи

БАЊАЛУКА - Присталице Борца у наредној сезони у “црвено-плавом дресу” неће гледати нападача Панајотиса Мораитиса и лијево крило Ферхада Ајаза, којима су истекли уговори.

Мораитис је у Борац дошао прије 15 мјесеци, док се Ајаз у Борцу задржао само пола сезоне.

- Њима су уговори истекли 31. маја и одлучили смо да им не понудимо продужетак сарадње. У наредним данима биће још одлазака са Градског стадиона - истакао је потпредсједник Борца Богољуб Зељковић.

Неизвјестан је статус још двојице играча.

- Анте Живковић се вратио са позајмице из Радника и њему уговор истиче крајем јуна. Разговараћемо у наредним данима, али искрено мале су шансе да остане на Градском стадиону. Ове зиме у наше редове је дошао и Горан Бркић, који је одиграо само четири сусрета и послије тога је био повријеђен. Он има уговор још годину дана, али очекујем да споразумно прекинемо сарадњу - наставио је Зељковић.

Недавно је Дејан Мелег продужио сарадњу на још годину, а сада је то урадио десни бек Лука Цуцин.

- Задовољни смо оним што је приказао Цуцин и он ће остати наш члан још годину. У новој сезони имамо високе амбиције и зато нам је потребно да се додатно појачамо. Како сада ствари стоје на свакој позицији у тиму нам је потребан по један фудбалер. О именима је још рано говорити, али нећемо журити. Желимо да доведемо квалитетна појачања, која могу да одговоре нашим великим плановима за наредну сезону - истакао је Зељковић.

Почела је и замјена траве на Градском стадиону.

- Скидање постојеће траве трајаће током ове и сљедеће седмице. Послије тога ће услиједити радови на припреми терена за крајњу фазу, која подразумијева постављање висококвалитетне хибридне травнате подлоге. Не може се са сигурношћу рећи до када ће овај посао бити завршен, зато смо морали да као резервни стадион за утакмице Премијер лиге, али и квалификације за Лигу конференција пријавимо стадион “Др Милан Јелић” у Модричи. Њега ће између 8. и до 10. јуна посјетити инспекција УЕФА. Надамо се да ће радови на травњаку ипак бити на вријеме завршени и да ћемо првог ривала на европској сцени дочекати на нашем терену - додао је Зељковић.

Лалатовић или Мариновић

Потпредсједник Борца Богољуб Зељковић и званично је потврдио да сарадња са досадашњим спортским директором, а у финишу првенства и шефом стручног штаба Томиславом Ивковићем неће бити продужена.

- Имали смо коректну сарадњу и захваљујемо му на свему што је учино за Борац. Већ почетком идуће седмице пашће одлука ко ће бити нови тренер, а у игри су само два кандидата Ненад Лалатовић, који је завршио епизоду у Радничком из Крагујевца и Винко Мариновић, који је слободан. Једно је сигурно ко год од њих двојице сједне на клупу биће то рјешење на дуже стазе - нагласио је Зељковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана