Борац и Игокеа најављују жалбе

M.З.
Борац и Игокеа најављују жалбе

БАЊАЛУКА - Руководство Кошаркашког клуба Борац најавило је жалбу на одлуку комесара такмичења Надира Кореџије да избаци клуб из Лиге БиХ и казни га са три хиљаде марака због непојављивања на Фајнал фору Лиге за првака у Широком Бријегу.

Поред Бањалучана исту казну зарадили су Игокеа и Спарс, али коначну одлуку донијеће Управни одбор КС БиХ док је комесар такмичења само поступао по пропозицијама правилника такмичења.

- Уложићемо жалбу на одлуку јер је познато да генерални секретар Амер Чолан спроводи свој план. Као повратници у елитни ранг милсили смо да Савез озбиљније ради, а не преко вибер групе што није званично при чему је настао проблем око Фајнал фора. Савез води свој приватни рат против Игокее и заборавили су остале клубове. Имали смо намјеру да играмо Ф4, али смо различите одлуке добијали сваки дан као да смо дјеца у вртићу која иду на излет. У сриједу смо добили допис да Ф4 неће бити одржан у Лакташима, у четвртак нам еј понуђемо да будемо домаћини, а у петак наређено да се сутрадан појавимо у Широком Бријегу. Укоро ћемо поднијети тужбу против Савеза због блаћења имена нашег клуба - рекао је предсједник Борца Милан Ђајић.

Из табора Александровчана је поручена да је настављена серија апсурда везаних за КС БиХ.

- Годинама се боримо са одсуством смисла и осјећаја у КС БиХ за такмичења, клубове, играче... Игокеа једне сезоне није играла, па смо прошле године до посљедњег дана условљавани да играмо три тамичења, што је нечувено у спортском свијету. Све је то заслуга Амера Чолана, који треба да је сервис клубовима, а он је човјек који руши све. Зато ће морати да оде са функције генралног секретара. Борац, Спарси и Игокеа неће бити избачени из лиге. Искористићемо сва правна средства и изборићемо се за то. То је све што треба рећи о помпезној вијести и до сада невиђеној одлуци комесара такмичења. Ово је вријеме када ће КС БиХ доживјети промјене које се већ дуго одгађају, а то је ваљана регистрација Савеза, усклађена са законима, а то је да КС РС има 50 одсто  учешћа и одлучивања. Кад се то заврши, онда можемо радити што се кошарке тиче - поручено је из Игокее.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана