Александар Милаковић, капитен Слоге: Доста голова дошло из свлачионице

Душан Репија
Александар Милаковић, капитен Слоге: Доста голова дошло из свлачионице

ДОБОЈ - Фудбалери Слоге показали су и против Вележа (3:0) да нису залутали у Премијер лигу, већ да могу бити најпријатније изненађење првенства.

Послије осам некомплетних кола Добојлије су у горњем врху табеле, јер из седам утакмица имају 11 бодова. Оно што оставља још јачи утисак јесте 16 постигнутих голова, што је више него било која друга екипа у лиги. “Мотор” Добојлија на средини терена Александар Милаковић ужива у најбољим данима каријере, као и већина саиграча, те подвлачи да је за серију погодака заслужна и атмосфера.

- Како су припреме текле и како смо играли, мислили смо да ћемо имати много проблема у реализацији. Међутим, када су дошле званичне утакмице, све се промијенило. Само на једној смо постигли један, а на преосталих шест најмање по два гола. Главни разлог је вјероватно јака свлачионица, па бих рекао да смо на то заједништво и атмосферу постигли неколико голова. Осим тога, стигао је момак који прави разлику Лука Куленовић, а ми остали трудимо се да га испратимо и подржимо на прави начин - рекао је Милаковић за “Глас Српске”.

Оно што је посебно за похвалу јесте да тренер Зоран Ћургуз имплементира своје замисли готово подједнако у свим утакмицама, било да се ради о гостовању Сарајеву или о домаћем мечу против, на примјер, Вележа.

- Имамо респект према сваком противнику, али смо се ослободили грча карактеристичног за дебитанте. Све смо сигурнији, играмо лијепо за око и, што је још важније, то прате добри резултати. Тако ћемо и наставити. Већ у суботу гостујемо Слободи у Бановићима и мислим да је то екипа против које такође можемо играти нашу игру. Свима смо послали јасну поруку са посљедња два тријумфа и показали да нисмо мачји кашаљ - рекао је Милаковић.

У посљедња три меча Слога је примила само један погодак, што се поклопило са уласком у форму и прилагођавањем Милана Милановића, момка који је својевремено био члан московске Локомотиве, Палерма и још неколико италијанских клубова.

- Доста нам значи и играчки, али је и његово искуство драгоцјено за све играче, посебно младе, који се уз њега осјећају много сигурније. Дјелујемо све стабилније и заиста мислим да можемо наставити како смо започели - казао је Милаковић.

Иако се у Добоју послије дуго времена на сваком ћошку прича о фудбалу и велики број навијача бодри своје миљенике са трибина на стадиону у Модричи, а за мјесец дана очекује се и да стадион у Добоју буде спреман. Тада би требало да буде још много лакше и љепше Ћургузовим момцима.

***

СЛОГА     3 (1)

ВЕЛЕЖ     0 (0)

Стријелци: 1:0 Крстовски у 43, 2:0 Милаковић у 54, 3:0 Јанковић у 81. минуту.

Стадион: “Др Милан Јелић” у Модричи.

Гледалаца: 700.

Судија: Бењамин Дељковић (Сарајево) 6,5.

Играч утакмице: Александар Милаковић (Слога) 7,5.

СЛОГА: Дабић 7, Шаула 7, Милановић 7, Дадић 7, Штапић 7, Ристић 7, Стапић 7, Попара 7, Милаковић 7,5 (од 87. минута Јашаревић -), Зајић 7 (од 87. минута Басрак -), Крстовски 7 (од 64. минута Јанковић 7), Куленовић 7 (од 79. минута Стевановић -). Тренер: Зоран Ћургуз.

ВЕЛЕЖ: Богдановић 6, Пршеш 5,5, Звонић 5,5, Хаскић 5 (од 65. минута Халиловић -), Хасановић 5 (од 66. минута Овчина -), Вехабовић 5 (од 46. минута Пантелић 5,5), Ћосић 5 (од 46. минута Анђушић 5,5), Дејановић 5, Икић 5,5, Џанковић 5 (од 46. минута Зајмовић 5,5), Квакић 5,5. Тренер: Амар Осим.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана