Славко Петровић, тренер Радника: Пехар из Медулина украсио успјешне припреме

Дарко Пашагић
Славко Петровић, тренер Радника: Пехар из Медулина украсио успјешне припреме

БИЈЕЉИНА - Тренер премијерлигаша Радника Славко Петровић презадовољан је послије одрађених припрема у Медулину, али и због тога што је његова екипа била најбоља на турниру који окупио осам тимова.

 

Бијељинци су у финалу “Медулин купа 2020” савладали Рудар Приједор са 1:0, а прије тога у групи су били бољи од Колубаре (2:1), Крупе (3:2), док су са пољским Заглебјем играли неријешено, 2:2.

- Сваки дан проведен у Хрватској искористили смо за тренинге, а осим два која смо имали сваки дан одиграли смо и четири веома квалитетне провјере. Морали смо тако да радимо, јер су нам припреме прилично кратке, односно трају четири и по седмице, те смо морали да појачамо интензитет рада - нагласио је Петровић.

Три побједе и један реми сигурно могу да радују све навијаче клуба из Семберије, али и стручни штаб и Управу клуба.

- Освајање турнира нам није било у првом плану, али уз добре игре и квалитетан рад сигурно годи што смо успјели да приграбимо пехар, који би могао да буде назнака успјешног прољећа. Екипа је показала да има побједнички менталитет, који их је красио и раније, тако да са доста оптимизма улазимо у наставак сезоне - наставио је Петровић.

Искусни стручњак сматра да би за Радник у наставку сезоне успјех био да задржи тренутну позицију, односно шесто мјесто.

- Било би лијепо иза себе оставити Широки Бријег и Вележ, који се силно појачао. Објективно тешко је очекивати да можемо да надмашимо првих пет екипа, јер Сарајево, Жељезничар, Борац, Тузла сити и Зрињски располажу далеко већим финансијама. Међутим, ако се укаже прилика за нешто више сигурно је нећемо прокоцкати - рекао је Петровић.

На отварању прољећне сезоне Радник дочекује Жељезничар, односно посљедњи клуб у БиХ, који је тренирао Петровић.

- Биће то јако битна утакмица за обје екипе, јер би и њима и нама старт могао да буде путоказ како ће бити у наставку сезоне. Жељезничар је мој бивши клуб, знам колико су квалитетни, али очекујем да се можемо са њима равноправно носити. У овом сусрету за мене неће бити никаквих емоција, јер сам увијек максимално посвећен клубу у којем се тренутно налазим - додао је Петровић, чији ће пулени у суботу имати “генералку” против Слободе из Тузле.

Новаковић потписао

Нови члан Радника постао је  дефанзивац Саша Новаковић. Ријеч је о некадашњем играчу Сарајева, који је 2018. године отишао у Хонгконг, а без клуба је од прошлог љета. У каријери је још носио дрес Осијека те румунских клубова Брашова и Волунтарија. Нови чланови Радника ове зиме већ су постали Шевко Окић, Кенан Шарић и Стефан Јањић док су клуб напустили Дејан Максимовић, Елдар Хасановић и Вилим Посинковић, а двојица младих играча Кенан Делић и Марко Деспотовић отићи ће на позајмицу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана