Ноле први пут показао склониште у којем се крио од НАТО-а

Срна
Ноле први пут показао склониште у којем се крио од НАТО-а

БЕОГРАД - Најбољи свјетски и српски тенисер Новак Ђоковић дао је интервју америчком новинару Грејему Бејсинџеру, у којем је први пут открио склониште у Београду којем су се са породицом крио током НАТО бомбардовања.

Ђоковић је више пута истицао да је на његово изненадно одрастање знатно утицало НАТО бомбардовање СР Југославије 1999. године, када је имао само 11 година.

Овај амерички новинар је, као што је сам написао на “Твитеру” недавно, боравио са екипом два дана у Београду прије него што је настала пандемија корона вируса.

Епизоду своје емисије коју је посветио Ђоковићу, Бејсинџер је емитовао прије два дана на свом “Јутјуб” каналу, пренијели су београдски медији.

У интервјуу који је дао, Ђоковић је први пут показао склониште у Београду у ком се његова породица крила када би се огласиле сирене за узбуну, поручивши да му нимало није било лако да то преживљава у тако раном узрасту.

“Сада смо у склоништу испод стана у ком смо причали. Овде смо проводили свако вече током око две седмице бомбардовања. Лудо је помислити само колико је људи овде морало да дође да се сакрије од опасности из ваздуха. Остало је исто као некада пре 20 година”, рекао је Ђоковић.

Он је истакао да се ту сакривала цијела зграда која има више од 50 станова.

“Нема много места, људи не би ни улазили до краја, затварали смо ова врата да нека детонација или експлозија не направи штету. Не сећам се толико ових ствари, био сам мали. Био сам престрашен и нисам се осећао сигурно, бојао сам се следећег тренутка, шта ће бити с мојом браћом и породицом. Сећам се да је првих неколико дана било доста страха, суза, патње...”, навео је Ђоковић.

Он је додао да су послије пет до шест дана, људи почели да пјевају, играју карте, схватили су да је то реалност.

“Да морају да долазе овде сваке вечери да се моле и да ће све бити у реду. Схватили су да морају да извуку нешто позитивно из свега тога”, рекао је Ђоковић.



Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана