Никола Пилић дао савјет првом рекету планете: Ђоковић треба да игра на УС опену

Дејан Марић
Никола Пилић дао савјет првом рекету планете: Ђоковић треба да игра на УС опену

ОПАТИЈА - Чувени тениски тренер Никола Пилић сматра да Новак Ђоковић треба да наступи на УС опену. Кључна ствар је, тврди популарни Ники, могућност нормалних тренинга.

Организатори америчког гренд слема подигли су много прашине када су први пут објавили ригорозна правила. Она су подразумијевала четрнаестодневни карантин у хотелу, немогућност тренирања у том периоду, строге контроле, честе тестове на вирус корона, могућност да уз тенисера буде само једна особа... Одговор многих асова је био да се у таквим условима не могу нормално припремати и да вјероватно ни неће учествовати.

Па ипак, те критике су “смекшале” организаторе који су сада модификовали правила. Тако такмичари неће морати да прођу двонедјељни карантин. По доласку биће тестирани на корону, а затим још једном након 48 часова. Ако резултати буду негативни, добиће зелено свјетло да тренирају, под одређеним условима наравно. Уз то, број особа које су њима долазе повећан је са један на три.

Све наведено говори у прилог томе да би се Ноле ипак могао запутити пут Велике јабуке. Још једна назнака оваквог сценарија је чињеница да је тренинге на шљаци замијенио оним на бетонској подлози.

- Не знам да ли је Новак већ одлучио о наступу у Њујорку. Уколико може тренирати сваки дан и има могућност да се за мечеве припрема на прави начин, онда бих му савјетовао да учествује на УС опену. Мада, питање је шта ће се све дешавати у наредних мјесец дана, јер у Америци још влада хаос када је ријеч о  питању епидемије короне, која дневно однесе више од 1000 живота - изјавио је Пилић за “Глас Српске”.

Роџер Федерер сигурно неће играти у Њујорку због повреде. Рафаел Надал се потпуно фокусирао на сезону шљаке и Ролан Гарос и готово је извјесно да ће прескочити УС опен. То Ђоковића чини великим фаворитом да стигне до 18. ГС трофеја.

- Да, Новак би био велики фаворит, али то не значи да ће пехар и освојити. Морате “везати” двије добре седмице, не смијете имати “црни дан”. Свашта се може десити, нема гаранција за било шта - додао је прослављени стручњак, уз констатацију да би Доминик Тим и Александер Зверев могли да помрсе рачуне првом рекету планете.

Ђоковић је због авантуре на “Адрија туру” претрпио огромне критике са запада, што није изненадило нашег саговорника.

- Западном мејнстриму не одговара да једна мала Србија има најбољег на свијету. Зато Федерера и Надала дижу у небеса, а Ноле заслужује много више. Такав неправедан однос је Ђоковићево “гориво” у задњих десетак година - закључио је Никола Пилић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана