Милошевић ућуткао Енглеза: Ми немамо проблем са расизмом, читајте боље

Б92
Милошевић ућуткао Енглеза: Ми немамо проблем са расизмом, читајте боље

Тренер Партизана Саво Милошевић на сјајан је начин ставио тачку на форсирање енглеских новинара приче о расизму.

Као и прије двије недјеље у Београду, енглески новинари на прес конференцију уочи дуела Партизана са Јунајтедом су више жељели да причају о расизму него о фудбалу.

Један од њих је био упоран да су српски навијачи расисти, а онда му је Милошевић објаснио да је лоше информисан.

“Не знам зашто бих причао о том проблему, јер га немамо у нашој земљи. И то је одговор”, рекао је Милошевић.

Новинар је покушао да му објасни да је Партизанов стадион био затворен, те да је навијачима Црвене звезде био забрањен организован долазак у Лондон на меч са Тотенхемом.

“То није због расизма, нисте добро прочитали. Немам времена да сада објашњавам, али треба боље да прочитате”, додао је тренер Партизана.

“То је генерално тако схваћено, то је важна тема”, био је упоран енглески колега.

“То је сигурно важна тема, али ми у Србији немамо проблема са разисмом. Играо сам 14 година у иностранству, са много страних играча. Генерално сам се борио за демократију у својој земљи и било какав вид дискриминације у мојој земљи је неприхватљив. Као особа особа која је 14 година била ван и онда се вратила у Србију, могу да вам са сигурношћу кажем да ми нисмо расисти”, ставио је Милошевић тачку на ту причу.

Када је у питању фудбал, тренер Партизана је оцијенио да очекује квалитетну утакмицу и “позитиван резултат” на Олд Трафорду.

“Добро смо тренирали последњих дана, форма је у успону. Показали смо већ у претходном мечу против Јунајтеда наш квалитет. Очекујем и сутра квалитетну утакмицу и позитиван резултат”, рекао је Милошевић.

Утакмица између Јунајтеда и Партизана играће се у четвртак од 21.00 на стадиону у Манчестеру.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана