Исповијест српског одбојкаша Немање Петрића: Био сам у центру “биолошке бомбе”

Душан Репија
Исповијест српског одбојкаша Немање Петрића: Био сам у центру “биолошке бомбе”

МИЛАНО - Трофејни српски одбојкаш Немања Петрић игром случаја посматрао је утакмицу Лиге шампиона Аталанта - Валенсија која је означена као почетак хаоса у Ломбардији, али је, на срећу, прошао без икаквих здравствених посљедица.

Тамошњи стручњаци претходних дана назвали су овај меч “биолошком бомбом” те неријетко помињали да је свих 40.000 људи који су дошли из Бергама на утакмицу заражено вирусом корона и да су баш они раширили вирус по Милану и цијелој Ломбардији, али је Петрић, хвала богу, избјегао инфицирање.

- Читао сам и ја много о тој утакмици претходних дана и није ми било свеједно. Сигуран сам да нико на трибинама 19. фебруара није могао знати да је заражен и да ће се десити баш овако нешто. Другар ме је позвао да идемо на “Сан Сиро”, уживали смо у утакмици и головима, а на крају испаде да смо били у жаришту... Невероватно. Како нико ништа није знао, вратили смо се клупским обавезама и одиграли још неколико утакмица пре него што је све стало - почео је причу Петрић за “Глас Српске”.

У недјељу му је истекао обавезни карантин који је био одређен свим одбојкашима Милана након путовања на мечеве Челенџ купа у Естонији, јер су судије меча са Саремом биле позитивне. Може се рећи да је Петрић два пута имао много среће.

- Да. Сјајно је што је све прошло добро по мене, али и по момке из екипе. Нико није осетио никакве проблеме, али настављамо у готово истом режиму, с тим што сада можемо да изађемо до маркета, а у ових 14 дана потрепштине су нам на врата доносили људи из клуба. Међутим, нећемо да се жалимо, јесте мало досадно у кући, али када видимо шта се све дешава, то је најмање и најбезболније што сви ми, како у Италији, тако и у Србији, Републици Српској или било где другде можемо да учинимо - рекао је Петрић.

Ситуација на “чизми”, нажалост, се не смирује, јер је број новообољелих и оних који су изгубили битку сваког новог дана на нивоу претходног.

- Најкритичније је у Ломбардији, прилично је драматично чути, видети и доживети све то. У кварту у којем живим људи су у кућама, јако ретко се види аутомобил или човек да иде из маркета. Људи су у последње време озбиљно схватили. Свакодневно сам у контакту са породицом у Србији, путем медија се информишем о свему и надам се да смо предухитрили овако нешто. Не дај боже да се игде понови Италија - нагласио је Петрић.

Спорт и одбојка су у потпуно другом плану. Италијанска лига није званично прекинута, али се, према ријечима нашег саговорника, то може очекивати.

- Видим да се појавила нека опција да наставимо првенство у јуну, волео бих, али лично не видим логику да се то деси. На крају крајева, потпуно је неважно било шта осим здравља људи у овако тешким тренуцима - закључио је Петрић.

Увијек ту за репрезентацију

Како трофејна генерација “орлова” није успјела да избори одлазак на Олимпијске игре, било је говора да ће најискуснији чланови попут Марка Подрашчанина и Петрића завршити репрезентативну каријеру. Међутим, то се неће десити још неко вријеме.

- Страшно ми је криво што нисмо успели да се пласирамо на Игре... Међутим, одлучили смо да ћемо и даље помагати националном тиму после разговора са селектором Слободаном Ковачем. Када се све ово смири, верујем да ћемо поново обући дрес Србије - рекао је Петрић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана