Славија са пет адута на Европском првенству у боксу

Дарко Пашагић
Славија са пет адута на Европском првенству у боксу

БАЊАЛУКА - Пет чланова Боксерског клуба Славија, који се налазе у саставу репрезентације БиХ отпутовали су за Београд, гдје се од данас до 28. априла одржава 45 Европско првенство за сениоре и 14 шампиона Старог континента за сениорке.

Заједно са тренерима Владаном Кљајићем и Слободаном Јекићем част Славије, Бањалуке и Републике Српске браниће: Михајло Ђекић (категорија до 57 килограма), Лука Вељовић (до 60 кг), Никола Ивковић (до 63,5 кг), Бојан Зечевић (до 67 кг) и Лео Цвитановић (до 71 кг).

- Тешко је рећи у овом тренутку колико могу наши такмичари, али је јасно да ће сигурно дати све од себе да се Европи, али и цијелом свијету, представе у што бољем свјетлу. Конкуренција је изузетно јака и треба бити реалан и рећи да је свака побједа злата вриједна, а да о евентуалном освајање неке медаље ни не говоримо - нагласио је предсједник Славије Далибор Петковић.

По ријечима директора Бањалучана Игора Савичића највише се очекује од Вељовића и Цвитановића.

- Све петорица такмичара су у одличној форми. Иза њих су 22 дана врхунских припрема на Златибору и Кошутњаку, гдје су тренирали заједно са боксерима из Србије, Хрватске, Бугарске и Молдавије. За то вријеме су показали да ништа не заостају за њима и потајно се надамо да неко од њих може остварити одличан резултат. Тешко је говорити о освајању медаље, али да би се до ње дошло, морају и неке ствари да се поклопе - рекао је Савичић.

Капитен Славије је нагласио да ће дати све од себе да што дуже остане на првенству.

- У сјајном сам форми и једва чекам да почну такмичења. Иза нас су одличне припреме и надам се да могу далеко догурати, баш као и неко од мојих клупских другова. Уз знање и форму на оваквим такмичењима мораш да будеш и миљеник среће, односно да ти жријеб буде бар мало наклоњен. А онда је све могуће - истакао је Цвитановић.

Оно што се у овом тренутку сигурно зна је да ће кроз легендарни "Пионир" (данас хала "Александар Николић") на два ринга и у десет дана такмичења продефиловати 400 асова племените вјештине, од тога 262 сениора и 138 сениорки из 32 европске земље.

Богат наградни фонд

Међународна боксерска федерација (ИБА) саопштила је да ће укупан наградни фонд такмичарима и такмичаркама на Европском првенству износити милион долара. ИБА тако наставља са новитетима који актерима племените вјештине живот значи. Послије новчаних награда које је тадашња АИБА, сада ИБА установила 2021. на Свјетском првенству за сениоре које је одржано у Београду, први пут у тада 75. годишњој историји ове организације сада се одлучила на велики корак за Европско првенство.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана