Одговор савеза - РК Локомотива је обманула јавност

Д.Д.
Одговор савеза - РК Локомотива је обманула јавност

БАЊАЛУКА – Рукометни савез Републике Српске тврди да је РК Локомотива Брчко својим саопштењем од 12.06.2024. године обмануо  чланове Управног одбора Рукометног савеза Републике Српске,  Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске  као и комплетну спортску јавност.

У саопштењу савеза се наводи да је екипа у сезони 20121/22 требалаа да наступи у Првој лиги Републике  Српске.

- Обзиром да у сезони 2021/22 нисте наступили у Првој лиги Републике Српске, сматра се да сте напустили такмичење у тој сезони,  те се примјењује члан 9. став 2 Пропозиција такмичења РСРС и то: „ Екипа која напусти било које такмичење на нивоу РСРС или РС БиХ у току сезоне нема права три (3) наредне такмичарске сезоне да се пласира у виши ранг такмичења.“Такође тврдите да сте измирили  све финансијске обавезе према Савезу, што је неистина  јер сте остали дужни да платите износ од 2.710,00 КМ, за трошкове које сте имали као учесници Премијер лиге, како се и данас води у финансијским картицама Савеза. Исто тако прије пласмана у Премијер лигу остали сте дужни Рукометном савезу Републике Српске  износ од 2.320, 00 КМ за трошкове учешћа у Првој лиги РСРС.  Своје такмичење сте тек наставили у сезони 2023/24 и то у Другој лиги Исток-наводи се у саопштењу.

У Рукометном савезу истичу да је клуб био упућен у сва дешавања и да су били обавијештени да немају правао наступа у првој Лиги.

-   Бараж који сте играли је  био  организован према одлуци Управног одбора, а ради играња већег броја утакмица,  највише због захтијева клубова Друге лиге Исток. Примарни циљ вашег клуба са наступом у баражу би требао бити да ваши млади играчи, као што сте навели у вашем саопштењу, играју што већи број утакмица.Члан 9. Пропоцизија такмичења Рукометни савез Републике Српске  се и раније примјењивао  према клубовима, као што је случај са  ОРК Приједор. Они су исто тако  били свијесни да немају право пласмана у Прву лигу РСРС,  играли су бараж и учествовали у том дијелу  такмичења. Коначну одлуку о вашем статусу донијеће Управни одбор Рукометног савеза Републике Српске на првој наредној сједници- истиче се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана