Џудисти освјетлали образ на Играма БРИКС-а: Медаљe за Српску посебан осјећај

Дарко Драгичевић
Џудисти освјетлали образ на Играма БРИКС-а: Медаљe за Српску посебан осјећај

КАЗАЊ - Џудисти Републике Српске освјетлали су образ наступима на Играма БРИКС-а. Враћају се са двије бронзане медаље које су освојиле Софија Пајић и Лана Бјелица.

Још су имали четири шансе да поправе скор медаља, али су поражени у борбама за бронзу. Ипак и те како могу да буду задовољни својим наступом у Казању јер је познато колико азијске земље и Русија полажу на успјехе у овом спорту.

Софија Пајић је у категорији до 78 килограма освојила треће мјесто након што је побиједила такмичарку из Азербејџана Намир Амирли ипоном.

- Веома сам срећна што сам дошла до медаље. Моја очекивања су пред ове игре ипак била мало већа, али и ова бронза сија као злато јер је ово такмичење на високом нивоу и није лако доћи до медаље. Посебно сам поносна што сам медаљу освојила за Републику Српску на нашем првом такмичењу на овом нивоу - истакла је Софија.

Млада џудисткиња истиче да је осјећала притисак пред наступ у Казању.

- Посљедњих мјесец дана сам пуно размишљала о наступу на Играма. За Републику Српски је ово био први наступ и зато сам имала велики мотив да испуним очекивања. Освајањем ове медаље мислим да сам то успјела и да сам оправдала свој одлазак у репрезентацији Републике Српске. Ова медаља нам је велики подстрек за будућност - додала је Пајићева.

Лана Бјелица је освојила треће мјесто у категорији више од 78 килограма након што је савладала такмичарку из Узбекистана Фотиму Курамбоеву.

- Први пут смо дошли на ове игре БРИКС-а под заставом Републике Српске и освајање медаље ми много значи. То је био мотив да дамо максимум и обрадујемо све у нашој земљи. Вјеровала сам у себе и знала сам да могу да побиједим и то сам показала на татамију. Надам се да ћемо учествовати и наредне године јер је све било одлично од организације до конкуренције - рекла је Лана.

Павле Вујиновић, џудиста из Бијељине је на крају завршио на петом мјесту. Он је у мечу за бронзу поражен ипоном од представника Таџикистана Одиљона Сафарова.

- Било је проблема пред меч са заштитном гумом, али није то утицало на исход борбе. Противник је био бољи заслужено је побиједио надам се да ћемо се опет негдје срести. Све је било предивно на играма БРИКС-а. Задовољство је да на овако великој сцени дођемо и представљамо Републику Српске са нашим обиљежјима. То је нешто посебно - рекао је Вујиновић, који ради у Министарству унутрашњих послова па је на констатацију новинара да би требало да добије који слободан дан да одмори само уз осмијех одговорио - да би ваљало.

Четири пета мјеста

Поред двије бронзе, такмичари из Републике Српске су освојили још четири пета мјеста и поражени су у мечевима за бронзу. На посљедњем кораку су заустављени Павле Вујиновић, Јелена Бјелица, Тамара Ђукић и Анђела Грујић

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана