Српска тражи новог ривала

Милан Зубовић
Српска тражи новог ривала

Бањалука - Фудбалска репрезентација Републике Српске требало би да 16. јуна идуће године одигра пријатељску утакмицу са селекцијом Србије у Бањалуци.

Ипак, прије тог меча руководство Фудбалског савеза Републике Српске жели да национални тим РС има једну провјеру, која би требало да буде одиграна прије нове године.

- Жеља свих нас у ФС РС, као и селектора Жељка Бувача, је да прије сусрета са Србијом одиграмо једну међународну утакмицу. Тренутно преговарамо и на добром смо путу да обезбиједимо противника. Вјерујем да ће се тај сусрет одиграти до краја године и на њему би се окупили репрезентативци, па би Бувач имао прави увид у играче на које би могао рачунати у наредним репрезентативним акцијама - изјавио је генерални секретар ФС РС Родољуб Петковић.

Сусрет репрезентација Српске и Србије требало би да се игра 4. септембра ове године, али је тај термин пропао, пошто тог датума селекција БиХ игра пријатељски сусрет са Лихтенштајном, па је с обзиром на то аутоматски пропао меч ове двије екипе.

- ФСС нам је предложио два термина. Први је био 4. септембар, а други 16. јуна. Пошто је први пропао, други се аутоматски намеће као ново рјешење. Прихватићемо понуду ФСС за било који датум који понуде и желимо да он буде у репрезентативном термину. Наша је жеља да окупимо најбољу могућу екипу као и да стручни штаб буде слободан и у потпуности се посвети репрезентацији - истакао је Петковић.

Само озбиљни противници

Родољуб Петковић је навео да ће тражити озбиљне екипе против којих ће играти селекција Српске.

- У обзир долазе само А селекције, као и олимпијски тимови, те неки квалитетан клуб. Ако бисмо играли на нашем терену, то ће бити екипе из земаља из региона. У случају играња ван граница Српске, настојаћемо да то буде селекција из јужног дијела Европе - додао је Петковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана