Милан Гуровић за Глас Српске: Тензије воде кошарку у понор

Милан Зубовић
Милан Гуровић за Глас Српске: Тензије воде кошарку у понор

Бањалука - Прослављени српски кошаркаш Милан Гуровић изјавио је да дешавања у финалу плеј-офа првенства Србије лоше утичу на српску кошарку и воде у понор.

- Казне, суспензије, празне трибине... Ужас. То је једино што могу да кажем после свих дешавања у досадашњем току финала плеј-офа првенства Србије. Доста дуго су тензије на паркету и око њега које не воде нигде. Једноставно неке ствари морају да се промене. Не бих сада улазио у то шта би требало урадити јер сам тренер, а не руководилац, тако да не желим предлагати шта је даље чинити. Мада, до промена мора доћи хитно - изјавио је Гуровић који је неколико година бранио боје Црвене звезде, али је једну сезону провео и у табору љутог ривала Партизана.

Према његовим ријечима јако је лоше за Србију што нико од њених клубова кроз такмичење у АБА лиги није изборио наступ у Евролиги.

- То је јако лоше за нашу кошарку. Додуше, још не можемо рећи да Звезда неће играти јер је очекују квалификације, мада доста тога зависи и од Цибоне која није дефинитивно одлучила да ли ће играти или неће. Лично бих волео да Звезда игра Евролигу без квалификација - рекао је Гуровић.

Од идуће сезоне нови члан регионалног такмичења биће и Левски из Софије чиме се број држава у Јадранској лиги проширио на осам.

- Сигурно је да ће њихов улазак подићи ниво квалитета јер знам да стварају моћну екипу, а самим тим и остали ће морати да се додатно појачају да би остварили неке своје резултате - казао је Гуровић.

Нови селектор репрезентације Србије Александар Ђорђевић прије неколико дана саопштио је шири списак кошаркаша на којем се налази 29 играча који ће конкурисати за Свјетско првенство у Шпанији.

- На списку нема посебних изненађења осим неколико момака, попут Дејан Кравића са Тексас Тека и Стефана Пена из Барселоне, који су нама мала непознаница. Верујем да су они својим добрим партијама заслужили да добију позив на шири списак. Такође, верујем у Ђорђевића и његов избор. Мислим да он може са овом екипом да направи добар резултат на Светском првенству у Шпанији - истакао је Гуровић.

Он је истакао да би свака медаља представљала огроман успјех.

- Последњих 15-20 година навикли смо наш народ на медаље тако да они увек од кошаркаша очекују злато. Међутим, морамо прихватити чињеницу да су се времена променила, да има много јаких репрезентација, тако да би сада свака медаља била велики успех за нас и то народ мора да схвати - закључио је Гуровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана