Џејмс Харден: Не да браду ни за десет милиона долара

Агенције
Џејмс Харден: Не да браду ни за десет милиона долара

Њујорк - Дуге браде посљедњих година постале су мини-тренд у свијету NBA кошарке. Саиграчи из Вашингтона Дешон Стивенсон и Дру Гуден су се још 2007. године кладили ко ће дуже издржати да се не брије, али их је све надмашио ас Хјустона Џејмс Харден.

Њему се приписује и епитет творца глобалног "бума" на том пољу, пошто је од 2009. године брада његов заштитни знак. Тада је и дошао у NBA караван и то у екипу Оклахома Сити Тандера, која се муњевито пробијала у елиту. Недавно је дао занимљив интервју новинарки ESPN-а, која га је питала да ли би пристао да се обрије и почела да лицитира. Кренула је од милион долара у замјену да Харден обрије браду, али морала је да стигне до десет како би ас Хјустона рекао: "Хахаха... Онда можемо да причамо. Можда".

Поред имиџа "шумског човјека", Харден је из године у годину подизао ниво игре и сада је прва звијезда "ракета", а истиче да се полако навикава на улогу лидера.

- То је процес. Почео сам да учим прошле године, а ове је постало другачије. Трудим се да дам примјер на тренинзима у припреми утакмица. Екипа ме је прихватила као лидера - нагласио је најпознатији брадоња у NBA лиги.

Он је објаснио и како се одлучио да напусти Оклахому у којој је постао најбољи шести играч лиге и дио перспективног трија Харден - Дурент - Вестбрук, који је разбијен "Брадиним" трејдом у Хјустон, на почетку сезоне 2012/13. Харден се није договорио са менаџментом у вези са новим уговором, дали су му посљедњу понуду по принципу "узми или остави". Имао је један сат да одлучи.

- Био сам нервозан, емоције су биле помијешане. Требало је да донесем највећу одлуку у животу... Осјећао сам да сам се већ довољно жртвовао одлуком да будем "шести човјек" и да радим све како бих помогао тиму. На другој страни, они нису били спремни да помогну мени. Мислио сам да ћемо заувијек играти заједно - Вестбрук, Дурент и ја. Да се није умијешао новац, сигуран сам да би тако и било - рекао је Харден.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана