Борислав Микић: Ветеран гладан лопте и мечева

Ненад Ђерић
Борислав Микић: Ветеран гладан лопте и мечева

Приједор - Фудбалере Рудар Приједора и наредне сезоне, али овог пута у прволигашком друштву предводиће најискуснији, не само међу "зелено-црнима", него и у Републици Српској, Борислав Микић.

Он ће 20. децембра напунити 39 година али је још увијек прави виртуоз у копачкама, неухватљив за своје чуваре, атрактиван за публику, која га увијек испраћа аплаузима и како каже "глада лопте и утакмица".

- Имам још увијек мотива и не желим да одем сада, када је клуб, послије пет година такмичења у премијерлигашкој конкуренцији испао. Драго ми је што је један такав стручњак, као што је Дарко Несторовић, од самог почетка изразио жељу да помогнем. Радимо добро, радује ме што и млади показују жељу и хтијење за доказивање - нагласио је Микић, који је прави узор онима што долазе.

Одувијек је био професионалац "од главе до пете".

- Прошао сам комплетну школу фудбала загребачког Динама од шесте до 15 године, али су ме ратна дешавања са породицом вратила у Приједор и у тадашњем љубијском Рудару сам био првотимац. Наступао сам и за јуниорску екипу - истакао је популарни Микара, како га од миља зову саиграчи и навијачи.

Ратни вихор га је одвео у Србију. Играо је за: Слогу (Петровац на Млави), смедеревске Сартид и Жељезничар, лајковачки Жељезничар, чачанске клубове Борац и Ремонт, а најљепше тренутке доживио је у београдском Железнику.

- Сигурно је да ћу заувијек памтити 57. финале Купа Србије и Црне Горе 2005. године, када смо у Београду, на стадиону Партизана савладали Црвену звезду са 1:0. Имали смо одличан тим који је играо на европској сцени - нагласио је Микић.

Наступао је за још један београдски клуб, Вождовац, а 2006. године пут га је одвео у турски Дијарбакир. Услиједио је повратак на просторе Републике Српске, прво у редове тада премијерлигаша Лакташа, а потом у бањалучки Борац.

- Не заборављам да су се у Борцу понијели људски прије двије и по године, јер су ми изашли у сусрет и омогућили да пређем у Рудар Приједор, иако сам имао уговор на још шест мјесеци - нагласио је Микић.

Било је наговјештаја да ће сјести у фотељу спортског директора "рудара", али он размишља само о садашњости.

- Најважније је да се клуб стабилизује, да оправдамо очекивања и покушамо да се боримо за сам врх табеле. Сигурно је да ћемо уколико нам се укаже прилика, покушати да се изборимо за повратак у бх. елиту - додао је Микић.

Синови

Оба сина Борислава Микића тренирају фудбал у Рудар Приједору. Старији Стефан (1997. годиште) је из кадетског састава прешао у јуниорски, док је млађи Филип (2002. ) у екипи пионира - предтакмичара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана