Чарлс Баркли нема дилему: Јокић најбољи странац у историји НБА, прије је то био Новицки

Мондо.ба
Чарлс Баркли нема дилему: Јокић најбољи странац у историји НБА, прије је то био Новицки

Никола Јокић је најбољи странац, односно Европљанин, који је икада играо у НБА лиги.

Чувени амерички кошаркаш Чарлс Баркли казао је да је Никола Јокић најбољи кошаркаш из Европе свих времена, односно најбољи "странац". Баркли је без икакве дилеме то објавио у подкасту Шенона Шарпа, легенде Денвер Бронкоса, поручујући да је до скоро то био Дирк Новицки, али га је Србин и ту "прешишао".

"Дирк Новицки је био, све док се није појавио Никола Јокић, најбољи странац у америчкој кошарци. Хаким Олајџувон? Не знам, не могу да гледам њега као странца када је освојио са Америком злато", рекао је Баркли.

Оно што га посебно импресионира код Јокића што и даље успијева да га изненади, па се сјетио да је недавно послије меча Денвера и Лејкерса хвалио Гордона и Мареја, а онда погледао статистику - гдје је Јокић доминирао: "Постоје двије приче о којима се не прича довољно - Кари и Јокић. Голден Стејт је морао да донесе велику одлуку да ли ће оставити Елиса или Карија, а исто се десило Јокићу и Нуркићу. Сјетите се да су се сви чудили одлукама. Један је освојио четири шампионска прстена, а други ће тек. Промијенили су цијелу историју франшизе, то је невјероватно, направили су врхунске одлуке, а биле су јако тешке. Знали су да не могу да играју два висока, односно два ниска", објаснио је Баркли.

Подсјетимо, Никола Јокић је прошле сезоне освојио шампионски прстен са Денвером и до сада има два МВП признања, а очекује се да ће ускоро добити и треће. НБА лига саопштила је да ће одлуку о томе ко је МВП саопштити у ноћи између сриједе и четвртка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана