Срђан Бабић за “Глас” о покретању Академије: Желим да дјечаци живе од фудбала (ФОТО)

Дејан Кондић
Срђан Бабић: Желим да дјечаци живе од фудбала
Foto: СБ академија | Срђан Бабић: Желим да дјечаци живе од фудбала

МОСКВА – Кажу да се величина огледа у дјелима, односно у некој заоставштини, ономе шта остане иза човјека...

Бањалучанин Срђан Бабић, репрезентативац Србије покренуо је фудбалску Академију која ће оживјети од јесени.

Отварање „СБ академије” заказано је за 1. септембар у бањалучком насељу Чесма одакле се Бабић отиснуо у свијет преко Борца и Војводине, затим Црвене звезде, те Португалије, Шпаније и сада Русије, у којој игра за највећи клуб у тој земљи, московски Спартак. 

У разговору за “Глас Српске” Срђан Бабић је открио своје идеје и планове када је у питању “СБ академија”. 

- Идеја је била да у Бањалуци направимо праву спортску причу. Било би ми заиста драго да велики број момака крене неким мојим путем. На мом путу било је пуно препрека, успона и падова, а идеја је да дјечацима из Академије олакшам пут и да их припремим за то путовање, да заволе спорт, фудбал првенствено. Доста нас је отишло из Бањалуке и направило лијепе каријере, ето браћа Врањеш, Владан Ковачевић... Жеља је да тим путем крену и дјечаци из моје Академије, да што више њих живи од фудбала. Иако имам доста обавеза са Спартаком покушаћу доћи на отварање – рекао је Бабић. 

 

Са дјечацима раде лиценцирани тренери. Развој младих фудбалера, са фокусом на техничке, тактичке, физичке и психолошке аспекте фудбала мисија је “СБ академије”. 

На првом мјесту у овој савременој фудбалској школи су поштовање, тимски дух, дисциплина те фер игра и понашање према свим актерима. У току је онлајн упис будућих чланова у Школу фудбала „СБ академије” од четири до десет година. 

Тренинзи ће се одржавати у модерном наткривеном терену, популарном „балону”, направљеном по најсавременијим стандардима. Простире се на 1.200 квадратних метара, а у њему се налази терен са вјештачком травом, свлачионицама и свим другим елементима потребним за квалитетан рад. Сви они који желе да се опробају у фудбалској Академији Срђана Бабића могу да се пријаве путем веб сајта https://sbacademy.ba/.

- Доста мојих пријатеља, бивших саиграча планирам да доведем у Бањалуку на Академију, већ од сљедећег љета. Да их клинци мало упознају, да се друже с њима, усликају. Такође да поиграју мало фудбалице са дјечацима, да им покажу који фазон. Углавном једна лијепа прича је пред нама – поручио је Бабић. 

 

Премијерни наступ “СБ академија” имала је прошлог мјесеца на престижном међународном турниру на Златибору, гдје је снаге одмјерила са Партизаном, те Црвеном звездом, као и другим клубовима из региона. Прелиминарни контакти остварени су са клубовима попут Удинезеа и Спортинга из Лисабона.

Репрезентација, одмор, Спартак

Признаје Бабић да након завршетка обавеза у репрезентацији Србије, на Европском првенству, није имао много времена за одмор, јер се врло брзо укључио у тренажни процес московског Спартака.

- Кад се проведе љето са репрезентацијом, нема одмора. Паузирао сам неких, пет, шест дана. Не жалим стварно, само ми је жао што нисмо остварили бољи резултат у Њемачкој. Са Спартаком сам на припремама, имамо још двије пријатељске утакмице и почиње сезона. Стартујемо гостовањем у Оренбургу 21. јула – рекао је Бабић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана