Милошевић отворено о атмосфери међу Змајевима, младим играчима, Украјини: „Ситуација у савезу није сјајна“

ГС
Милошевић отворено о атмосфери међу Змајевима, младим играчима, Украјини: „Ситуација у савезу није сјајна“

Репрезентацију БиХ 21. марта чека изузетно важан дуел баража квалификација за Европско првенство у Њемачкој против Украјине.

Селектор БиХ Саво Милошевић је навео да је стање у екипи на врхунском нивоу и да су сви играчи здрави и у одличној форми.

– Ситуација је феноменална. Чак ми се не допада ова ситуација, више бих волио да је овако било у марту. Сви су здрави и играју добро. Ова екипа може више од показаног и увјерен са да ће се то показати 21. марта. Да ли ће бити довољно? Не могу да кажем, спорт је такав. Ниједној екипи у Сарајеву и Зеници неће бити лако. Што се тиче психичког рада, то је лакше јер не морам да им налазим мотив. Сваки момак има велики мотив, самим тим и група па и цијела земља – рекао је Милошевић у подкасту „Балкан рулес”.

Усљед претходних резултата, закључно са поразом од Луксембурга 4:1 и Словачке 2:1, постоји скепса у јавности БиХ је пун самопоуздања и најављује изузетан напредак тима који ће бити видљив на терену.

– Ако је процјењују на основу претходних утакмица, то чак није лоше по нас. Вјерујем да ће се запрепастити оним што буду видјели 21. марта у односу на претходно – каже Милошевић.

Константно је поређење са претходном генерацијом, која се домогла Мундијала 2014. године са Едином Џеком и Миралемом Пјанићем. Саво наводи да и у овој екипи има потенцијала за играче свјетске класе, али да је најважније направити тим, преносе Спортске.нет.

– Мали Дедић ће за годину, двије, ако не већ од јуна, да игра у неком од топ 15 клубова у Европи. Није то нека научна фантастика. Фрапантан је податак да је он један од капитена као странац у Салцбургу. Играчи не играју, највећи проблем на овим просторима је направити тим. Не тим добрих играча, јер то не значи да ће пратити добрим резултатима. Какве смо ми (СРЈ) имали тимове 1998. и 2000, па нисмо урадили ништа даље од самог одласка на Свјетско и Европско првенство. Јака имена на папиру нису гарант. И та генерација коју помињеш је отишла на једно Свјетско првенство, а ови момци тек треба да покажу колико могу – каже Милошевић.

Навео је и два разлога због ког ће национална селекција против Украјине бити на свом максимуму.

– Прво, јер тачно знам колико би то народу БиХ значило и тачно знам оно што вечина људи не зна, ово момци су феноменални – рекао је Милошевић, па потом објаснио:

„Прерано је отписивати ову екипу. О њима можемо да причамо тек за 10 година. Они су феноменални, чак претјерано добри момци. Старији фудбалери су били мангупи, свашта су знали, ови момци су јако професионални, фокусирани, нема искакања. Они осјећају превелики притисак и одговорнсот јер су свјесни шта се прича о њима и њих то боли. Они од пре би рекли: ‘Боли ме уво’, јер имају самопоуздање. Овима мора другачије да се приђе. Имају одговорност и осјећај да морају да врате овом народу. Морају да нађу свој начин како да ураде. Не могу на начин моје генерације – рекао је Милоешвић.

На питање да ли постоји разумијевања у савезу, истиче да то не зависи само од фунцкионера - Јако је битно како ћемо ми изгледати у марту. Једно је резултат. Друго је једнако битно, а то је игра. Одлука овог савеза или било ког на свијету долази из ослушкивања јавног мњења. Трудим се да будем директан, али је ситауција таква каква је. Није сјајна – закључио је Милошевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана