Фудбалери Слоге нису успјели да се пласирају у завршницу Купа БиХ: Први гол распршио снове

Дарко Пашагић
Фудбалери Слоге нису успјели да се пласирају у завршницу Купа БиХ: Први гол распршио снове

МОСТАР - Фудбалери Слоге нису успјели да се први пут у клупској историји пласирају у финале Купа БиХ, пошто су у реванш сусрету полуфинала поражени на гостовању код Зрињског у Мостару са 0:3.

Иако су се прије реванш сусрета надали да послије 0:0 у првом дуелу одиграном на стадиону "Др Милан Јелић" у Модричи могу нешто више, Добојлије у томе нису успјеле. Држали су се изабраници Владе Јагодића храбро до 40. минута када је Силвио Иванковић погодио мрежу Елвира Траке за 1:0. Десило се то у самом финишу првог дијела сусрета и сигурно је да је то негативно дјеловало на госте, који у наставак утакмице нису ушли онако како су замишљали. Искусни Мостарци су то знали да казне и погоцима Марија Ћужеа у 57. и Нардина Мулахусејновића у 63. минуту стигну до убједљивог тријумфа.

- Прво полувријеме смо добро парирали, није се могло очекивати да ћемо доћи овдје и напасти Зрињски, али није било ни разлога.

Имали смо резултат 0:0 који је требало да остане до полувремена, јер би тада Мостарци постали нервозни. Примили смо погодак неколико минута прије краја првог дијела и онда је настао велики проблем. Исконтролисали су игру и сачекали неколико контранапада - нагласио је Јагодић.

Према ријечима искусног стручњака, ово неће умањити вриједност добрих резултата Добојлија ове сезоне. 

- Искрено ми живимо свој сан, није нико ни очекивао да ћемо доћи до полуфинала. Видјели смо шта значи играти полуфинале, задовољан сам што је ово раст једне групе која ће од љета чинити много јачу Слогу. Имамо Куп Републике Српске гдје ћемо вјероватно изборити финале, циљ нам је да освојимо тај трофеј. У првенству смо стално између трећег и шестог мјеста. Наравно, ово је висок резултат. Није било потребе да примимо онако трећи гол, да намјештамо офсајд замку, а један играч да остане. То се не смије, морамо бити озбиљни. Кад смо већ пропустили прво полувријеме и нисмо одрадили оно што је требало, онда је пораз неминован - наставио је Јагодић.

Ова два тима поново ће на терен сутра од 18 часова, када ће у 27. колу Премијер лиге Слога у Модричи угостити Зрињски. Биће то њихов пети окршај ове сезоне.

- Практикујемо видео-анализе и све остале ствари, али за ову сљедећу утакмицу то нећемо радити. Превише утакмица у кратком периоду. Надам се да ћемо доживјети да побиједимо Зрињски. Не пријетим, али у сваком случају желим да одиграмо добру утакмицу. Покушаћемо да останемо непоражени што би за нас био добар резултат - додао је Јагодић.

ЗРИЊСКИ 3 (1)

СЛОГА (Д) 0 (0)

Стријелци: 1:0 Илинковић у 40, 2:0 Ћуже у 57, 3:0 Мулахусејновић у 63. минуту.

Стадион: "Под Бијелим бријегом" у Мостару.

Гледалаца: 1.800.

Судија: Адмир Мусић (Храсница) 6,5.

Жути картони: Илинковић (Зрињски), Варга (Слога, Добој).

Играч утакмице: Марио Ћуже (Зрињски) 7,5.

ЗРИЊСКИ: Карачић 7, Баришић 7, Мулахусејновић 7,5, Ћуже 7,5 (од 74. минута Тичиновић -), Брадарић 7 (од 70. минута Савић -), Илинковић 7,5 (од 55. минута Рамић 7), Шуњић 7, Мемија 7, Корда 7, Абудрахими 7 (од 55. минута Малекинушић 7), Билбија 7 (од 70. минута Иванчић -). Тренер: Жељко Петровић.

СЛОГА (ДОБОЈ): Трако 6, Николић 6 (од 82. минута Перковић -), Предраговић 6 (од 67. минута Брновић -), Божичковић 6 (од 67. минута Тахрић -), Попара 6 (од 46. минута Мрзић 6), Н. Дујаковић 6, Милановић 6, Квесић 6 (од 67. минута Батар -), Грабеж 6, Мркаић 6, Варга 6. Тренер: Владо Јагодић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана