Тито скинуо најгледанији филм у Југославији: Предвиђали су да ће га видјети милион људи VIDEO

ГС
Тито скинуо најгледанији филм у Југославији: Предвиђали су да ће га видјети милион људи VIDEO

Други наставак серијала "Луде године" у режији Зорана Чалића је премијерно емитован 31. јануара 1980. године и од почетка је постојало велико интересовање за наставак серијала.

Сви су се интересовали за наставак љубавне саге између Бобе и Марије и редови су се чекали за нове гафове и култне реплике пријатеља Милана и Жике.

Интересовање за наставак ове саге је било толико да је дошло до застоја у приказивању осталих филмова те године. Београдски биоскопи су у ударним терминима пуштали овај филм све до 4. маја.

- Умро је друг Тито - одјекнуло је телевизорима широм Социјалистичке Федеративне Републике Југославије. Преминуо је доживотни председник државе, а дани жалости су наступили. Цијела земља је била завијена у црно.

Филм који је само у периоду од 31. јануара до 4. маја погледало 600.000 гледалаца је стопиран. Скинут је са репертоара због смрти Јосипа Броза Тита.

Предвиђања су достизала велике бројке, очекивало се да ће достићи и милион посетилаца, али је Титова смрт прекинула овај низ.

Иначе, легенадрни Драгомир Гидра Бојанић је чак и био у затвору због вицева које је причао о Титу, а то је једном приликом открио глумац Никола Којо. Када су му дошли у посјету, затекли су га како забавља полицајце причајући им те исте вицеве.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана