Папрене цијене на Хвару: Погледајте колико коштају лежаљке

ГС
Foto: Илустрација

Хвар је овог љета резервисан за стране туристе, судећи према утисцима наших људи који си посљедње седмице маја боравили на овом хрватском острву. Иако су и цијене у складу са дубином џепа странаца, поручују како има ствари које нису тако скупе као што се очекује.

- За пасте сам запамтила да смо плаћали 16-17 евра, док су морски плодови око 30 евра, зависи од врсте. Наравно, има и скупљих мјеста гдје нема оброка испод 40-50 евра. Није ми толико страшно као што сам се плашила да ће бити с обзиром на то да су искључиво добростојећи странци посјетиоци каже саговорница Блица, која је на на Хвару затекла Швеђане, Португалце, Шпанце и Британце. Каже да се угоститељи готово изненаде када чују “добар дан” од туриста јер су навикли на енглески- каже туристкиња.

Додала је да је пиво око 5 евра, а кафу је пронашла за око 2,5 евра. Сладолед је плаћала 3,5 евра за куглу, али напомиње да су кугле велике и довољна је једна као и да је у питању сладолед по традиционалној рецептури те јој цијена није страшна с обзиром на квалитет.

Повратна карта на бродићу до првих мањих острва кошта 10 евра, а до познатих Паклених острва 15 евра. Лежаљке су 15 евра, пише Блиц.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана