Ово стјуардесе прво примјећују на људима приликом укрцавања у авион

Kliks
Foto: Instagram

Људи лете из разних разлога, што значи да ће им се расположења, очекивања па чак и торбе увелике разликовати.

Ево шта стјуарди и стјуардесе прво примјећују о људима приликом укрцавања на лет:

Какве ципеле носите

Стјуарди ће увијек примијетити шта имате на ногама и то не зато што су опсједнути ципелама Кери Брадшав.
"Увијек гледам какве ципеле путник носи како бих утврдила може ли он у њима брзо и лако трчати. Ако видим некога да носи високе потпетице током укрцаја, могу додати хитну наредбу за скидање истих ако се за то појави потреба тијеком лета", каже Ами Царис, стјуардеса и директорица одјела за летење за ЈСX.
Авалон Иризари, стјуардеса Американ Ејрлајна, напомиње да стјуардесе посебну позорност обраћају на јапанке.
"Стјуардесе пазе на путнике који ходају по кабини или иду у заход без ципела, јер знамо колико је под прљав", додаје.
Понашање

Оно што стјуардесе и стјуарди примјећују на вама јесте и ваше понашање.

"Ако поздрављамо на вратима, обраћамо пажњу на то како путници узвраћају, осмијехом или поздравом", каже Иризари.

И није изненађујуће, ако путник узврати поздрав, аутоматски ће оставити бољи дојам. Можда ће чак бити почашћен бесплатним пићем или додатном грицкалицом само зато што су били љубазни.

С друге стране, избјегавање контакта очима или показивање непредвидивог или агресивног понашања одмах ће подићи заставице упозорења.

"Пазим чак и на то како се пар понаша једно према другоме", каже Царис и додаје да трговци људима често користе комерцијалне летове као средство за олакшавање трговине, а проматрање знакова и индикатора у понашању између двоје људи би могло спасити нечији живот.

Стање ваше торбе

Међутим, стјуарди и стјуардесе такође воде рачуна о вашој ручној торби, пажљиво пазећи на то колико торби имате и колико су велике.

Један од разлога за то је да се увјере да се сви путници придржавају правила летења. Стјуардесе су посљедња линија одбране од путника који би се могли покушати укрцати у авион с превише торби или пртљаге која је превелика да стане у претинац изнад сједишта.

Јесте ли растресени

Стјуардесе се морају побринути да путници обраћају пажњу на то што им показују или говоре те ће покушати ухватити ваш поглед ако разговарате мобителом.

"Гледамо да ли путник шаље поруке или разговара на телефон и задржава ли процес укрцаја", каже Лоу Род Цуева, бивша стјуардеса велике авиокомпаније.

"Јесу ли потпуно растресени, замишљени или нешто треће? Јако је важно да оперативна посада излети с авионом на вријеме", каже.

У каквој сте форми

Будући да је њихова прва брига сигурност, оно што стјуардесе примијете о вама је везано с вашом способношћу да заштитите себе и друге. Оне ће ментално забиљежити путнике који су у доброј форми и који могу помоћи у дизању тешких предмета и помоћи с другим путницима, ако се за то укаже потреба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана