Омиљено љетовалиште личи на град духова

Агенције
Foto: Lancs.live

Популарно љетовалиште Срба ове сезоне суочава се са великим проблемом недостатка туриста.

Популарно љетовалиште на Мајорци, Магалуф, које се посљедњих година све чешће налази и у понудама српских туристичких агенција, огласило је аларм због све мање посјете туриста.

Фотографије које круже интернетом показују да је један од најпрометнијих градова на овом острву још увијек празан, иако је сезона увелико почела. Многи као кривца за овакву ситуацију виде у порасту протеста локалног становништва у посљедњих неколико недјеља. Незадовољни становници шпанског острва на протестима поручују туристима да „иду својим кућама“.

Током викенда хиљаде локалаца је изашло на улице протестујући против масовног туризма. Сматрају да их на острву третирају као грађане другог реда.

Магалуф је тренутно град духова. На плажама бијелог пијеска готово да нема пешкира, а редови лежаљки су празне. Са друге стране, локално становништво задовољно је тренутном ситуацијом, јер могу бесплатно да користе ове плаже.

Ништа боља ситуација није ни у ресторанима, баровима, кафићима који окружују плажу, гдје број посјетилаца никада није био мањи, а све је мање и конобара. Чак су и пјешачке стазе које пролазе поред плажа у Магалуфу, познате по живописном ноћном животу, скоро празне, преноси Мондо.

Ове суботе, 15.000 становника марширало је и највећим градом на острву, Палмом, изражавајући своје незадовољство масовним туризмом. Сезона је увелико почела, а многи угоститељи стријепе због мале посјете туриста и надају се да ће се ситуација поправити ускоро.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана