Беч: Отвара се дворац Шенбрун, као и зоолошки врт

Срна
Беч: Отвара се дворац Шенбрун, као и зоолошки врт

БЕЧ - Бечки дворац Шенбрун и зоолошки врт отвориће своја врата за посјетиоце од 15-ог маја, саопштила је министарка привреде Аустрије Маргерете Шрамбек.

"Радујем се што ће пре свега дворац Шенбрун и зоолошки врт, омиљена излетишта, поново стајати грађанима на располагању", нагласила је она у саопштењу.

Објаснила је да је за сва места влада израдила детаљан концепт контролисаног поновног отварања, који се ослања на препоруке Светске здравствене организације.

Зоолошки врт биће отворен од 9 до 18 часова, а у њему посетиоци ће моћи да виде многе младунце, пре свега поларног медведа. Из зоолошког врта поручују да ће путеви за обилазак бити детаљно обележени како би се осигурао потребан размак између посетиоца. У дворцу Шенбрун од 10 до 17 часова биће омогућено индивидуално разгледање царских одаја и других простора.

Дечији музеј у дворцу остаће још затворен, као и лавиринт и игралише, те и панорамска тераса на Глоријети. У центру Беча, у дворцу Хофбург, такође, се отварају музеј царице Сиси, царски апартмани и Сребрна соба.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана